Fan van SC Cambuur
Nieuws

SC Cambuur strikt ervaren doelman Yanick van Os

SC Cambuur is met de 26 jarige doelman Yanick van Os een meerjarig contract overeengekomen. Door de aflopende contracten van huurling João Virginia en van Robin Ruiter had de Friese club behoefte aan een nieuwe keeper. Met Yanick van Os haalt SC Cambuur een ervaren goalie in huis.

De Bosschenaar was in de Eredivisie twee seizoenen eerste doelman van Fortuna Sittard, waar hij dit seizoen verdrongen werd door Ivor Pandur na het ontslag van trainer Sjors Ultee. In Leeuwarden komen Yanick van Osch en Sjors Ultee elkaar weer tegen. Voor zijn tijd bij Fortuna speelde Yanick van Osch bij PSV, waar hij 47 duels in de KKD speelde namens het beloftenteam.

SC Cambuur wil daarnaast graag Remco Balk houden. De 22-jarige aanvaller werd dit seizoen gehuurd van FC Utrecht en de intentie van de Leeuwarder club is om de rechtspoot permanent onder contract te nemen. Na de degradatie neemt SC Cambuur afscheid van het gros van zijn bestaande selectie. Robin Ruiter, João Virginia, Doke Schmidt, Calvin Mac-Intosch, Sai van Wermeskerken, Mees Hoedemakers, Jamie Jacobs, Mitchel Paulissen, Robin Maulun, Ben Rienstra, Navarone Foor, Bjorn Johnsen, Felix Mambimbi, David Sambissa en Mimoun Mahi hebben aflopende (huur)contracten.