Fan van SC Cambuur
Nieuws

SC Cambuur ten onder in Oss

TOP - Cambuur

Na de teleurstellende nederlaag tegen Helmond Sport in het nieuwe stadion wil SC Cambuur revanche en drie punten halen in Oss waar in het Frans Heesen Stadion TOP Oss de tegenstander is. De Ossenaren die het seizoen goed zijn begonnen met vier punten uit twee wedstrijden dus het zal een moeilijke klus worden voor de mannen van Henk de Jong.

Van het begin af aan hanteren beide ploeg een hoog tempo en het spel golft heen en weer. Langzaam aan neemt SC Cambuur het heft wel een beetje in handen en de eerste mogelijkheid is ook voor de Friese ploeg als in de 11e minuut aan de rechterkant Silvester van der Water zijn man eruit sprint en richting de goal gaat maar dan op de benen van Mike Havekotte schiet. Zes minuten later geeft Benjamin Pauwels die vanaf links een goede voorzet geeft en Silvester van der Water komt invliegen maar kopt de bal recht op de goalie af. De volgende kans is ook weer voor de zeer bedrijvige Silvester van der Water als hij de bal in de verre hoek wil krullen maar hij krult de bal net voorlangs.

De eerste echte kans voor de thuisploeg zien we pas in de 36e minuut als een voorzet van Karim Oukili door de in komen lopende Arthur Allemeersch net naast wordt getikt. De thuisploeg bij eindelijk eens van zich af. Een paar minuten later krijgt Michael de Leeuw een grote kopkans na een voorzet vanaf links maar zo te zien raakt hij de bal niet goed en die verdwijnt dan in de handen van Mike Havekotte. Meestal zijn zulke kansen wel aan de Leeuw besteed maar nu helaas niet. In de 40ste minuut juicht het stadion als de bal binnen word gekopt door een Ossenaar maar dan keurt de scheidsrechter de goal af omdat er een overtreding zou zijn gemaakt op Cambuur goalie Thijs Jansen. Daar komt Cambuur dan goed weg. Een paar minuten later gaat een schot van Arthur Allemeersch via het been van Sturla Ottesen over en dat was maar goed ook want Allemeersch kreeg alle ruimte om te schieten. Zo wordt er niet gescoord in de eerste helft.

Direct na rust maakt Michael Kieftenbeld zijn de debuut voor SC Cambuur en direct na rust begint SC Cambuur weer prima en in de derde minuut een voorzet van Thomas Poll en daar kan Milan Smit net niet bij. Smit die dus in de belangstelling zou staan van eredivisionist GA Eagles. Zou een aderlating zijn als SC Cambuur hem zou verliezen.

De eerste minuten in de tweede helft zijn voor SC Cambuur maar na een minuut of 10 neemt de thuisploeg het heft in handen en drukt SC Cambuur terug. In de 64ste minuut komt SC Cambuur goed weg als een vrije trap vanaf links door Giovanni Korte geheel vrijstaand bij de eerste paal de bal op de paal kopt. Het blijkt uitstel van executie te zijn als direct daarna een corner door Xander Lambrix voor de goal wordt gekopt en bij de tweede paal Tijmen Wildeboer kopt de bal terug op de geheel vrijstaande Giovanni Korte en die schiet binnen, 1-0. SC Cambuur zou nu moeten maar kansen creëren in de tweede helft is nog een probleem. Henk de Jong wisselt dan aanvallend en gaat vol op de aanval spelen om toch minimaal een punt mee terug te nemen. Remco Balk is behoorlijk ijverig en krijgt een paar goede mogelijkheden maar kan ze niet benutten. Silvester van der Water is ook veel minder aanwezig dan in de eerste helft en zo is het aanvalsspel van SC Cambuur aardig pover. In de 89ste minuut een vrije trap die ingebracht wordt en wordt de bak weggewerkt en komt de bal bij Michael Kieftenbeld die net buiten de zestien kan uithalen maar zijn schot gaat helaas net over. In de 90ste minuut een goede schietkans voor invaller Toni Rölke maar ook hij schiet weer over en direct daarna is Remco Balk veel te zelfzuchtig om zelf te gaan schieten i.p.v. de bal voor te geven. Zes minuten extra tijd komt er dan bij en daarin probeert SC Cambuur het wel en stuurt zelfs doelman Thijs Jansen mee naar het front maar het lukt niet en zo gaat SC Cambuur ten onder in Oss.

TOP Oss: Mike Havekotte, Giovanni Troupee, Xander Lambrix, Jules van Bost, Jonathan Mulder (Julian Kuijpers), Karim Loukili, Mitchell van Rooijen, Arthur Allemeersch (Tom van der Werff), Giovanni Korte (Leonel Miguel), Abel Stensrud (Tijmen Wildeboer), Mart Remans (Joshua Zimmerman)

SC Cambuur: Thijs Jansen, Sturla Ottesen, Arnau Casas (Tyrique Mercera), Jeremy van Mullem, Thomas Poll, Michael de Leeuw (Matthias Nartey), Nicky Souren (Michael Kieftenbeld), Fedde de Jong (Toni Rölke), Silvester van der Water, Milan Smit, Benjamin Pauwels (Remco Balk)

Scheidsrechter: Martin van den Kerkhof

Gele kaart(en) TOP Oss: Jonathan Mulder

Gele kaart(en) SC Cambuur: Matthias Nartey