Fan van SC Cambuur
Nieuws

SC Cambuur toont dominantie in oefenwedstrijd tegen Duits tweede elftal

 

De technische staff van SC Cambuur benutte de acht dagen tussen de competitiewedstrijd van afgelopen vrijdag in Maastricht en de wedstrijd van komende zondag in Leeuwarden voor een extra oefenwedstrijd om de speltechnieken verder aan te scherpen.

De oefenwedstrijd, die een uur later dan gepland begon vanwege vertraging van de spelersbus van de tegenstander, vond plaats tegen het tweede elftal van Bundesliga-club SV Werder Bremen. Voor deze ploeg is Kevin Schindler, voormalig middenvelder van Cambuur, momenteel assistent-trainer.

Ondanks het feit dat SC Cambuur overduidelijk de sterkere partij was, lieten de bezoekers in de zeventiende minuut zien hoe ze de bal binnen schoten. Schwarz maakte er 0-1 van. Maar geel-blauw herstelde de orde snel. Dankzij Remco Balk en Milan Smit werd er terug gescoord en nam Cambuur de stand over. Na een fout in de opbouw van Cambuur, kon Imasuen profiteren en zette de ruststand redelijk snel naar 2-2.

Halverwege de wedstrijd kwamen er elf nieuwe spelers het veld op voor Leeuwarden. Iwan Henstra wist vrij snel na de rust Cambuur opnieuw op voorsprong te zetten. De tweede helft verliep degelijker voor de thuisploeg. Keeper Daan Reiziger hoefde minimale actie te ondernemen. Ondanks minder kansen voor Cambuur in de tweede helft, bleef de score hetzelfde als voor de rust. Uiteindelijk kon Vincent Pichel de 4-2 eindstand op het scorebord vastleggen.

De technische staf van SC Cambuur had zo de gelegenheid om alle spelers, met uitzondering van de geblesseerden, aan het werk te zien. Aanstaande zondag speelt SC Cambuur in een uitverkocht stadion tegen FC Groningen.

Scoreverloop:
17’ 0-1, Schwarz
27’ 1-1, Balk
29’ 2-1, Smit
31’ 2-2, Imasuen
56’ 3-2, Henstra
81’ 4-2, Pichel