Fan van SC Cambuur
Nieuws

SC Cambuur uitgeschakeld in bekertoernooi

Vanavond spelen SC Cambuur en NEC Nijmegen de KNVB bekerwedstrijd in het Cambuur stadion in Leeuwarden. Een mooie pot en altijd kansen voor beide teams om door te stoten naar de laatste 16. SC Cambuur nog steeds zonder trainer Henk de Jong en beide ploegen hebben wat nieuwe namen op het wedstrijdformulier gezet dan dat je gewent was van ze.

Opstelling SC Cambuur

Sonny Stevens

Doke Schmidt, Marco Tol, Erik Schouten, Maxim Gullit;

Filip Krastev, Mitchell Paulissen, Nick Doodeman

Michael Breij, Tom Boere, Tamás Kiss

Wissels: Jasper ter Heide, Calvin Mac-Intosch, Mees Hoedemakers, Issa Kallon, Jamie Jacobs, Pieter Bos, Alex Bangura, Sam Hendriks, Robin Maulun, Roberts Uldrikis, Brett Minnema en Johndly van der Meer.

Opstellinge NEC Nijmegen

Danny Vukovic

Ilias Bronkhorst, Iván Márquez, Rodrigo Guth, Cas Odenthal

Calvin Verdonk; Dirk Proper, Mikkel Duelund

Ole Romeny, Javier Vet, Magnus Mattsson

Wissels: Mattijs Branderhorst, Robin Roefs, Jordy Bruijn, Elayis Tavsan, Ali Akman, Souffian el Karouani, Thomas Beekman, Bart van Rooij, Nils Rossen.

Onder mistige omstandigheden werd er afgetrapt om 18.00 uur maar het zicht is nog goed genoeg.

Er wordt al snel gescoord in de wedstrijd als in de 2e minuut NEC een corner krijgt en via via komt de bal bij Ole Romeny en die schiet maar onderweg veranderd Maxim Gullit het schot van richting en gaat de bal binnen, 0-1.

Een 2 tal minuten later is het bijna NEC dat de voorsprong verdubbeld als Mikkel Duelund de bal bijna binnen werkt, uit de daarop volgende corner kopt Jens Odenthal net naast. Het begin is duidelijk voor NEC.

In de 12e minuut krijgt Nick Doodeman een goede schietkans maar via een been van een verdediger valt de bal in de handen van Danny Vukovic. Een paar minuten later is het weer NEC dat gevaarlijk is als Javier Vet de bal voorgeeft en Ole Romeny de bal tegendraads inkopt maar de bal gaat net voorlangs.

In de 17e minuut kan Mitchell Paulissen uithalen maar ook zijn schot gaat recht op keeper Danny Vukovic af. Het spel golft heen en weer want even later is het weer Ole Romeny die een kans heeft maar zijn krulbal wordt tot corner verwerkt door Sonny Stevens.

Gaandeweg de eerste helft wordt het spel er niet beter op en zijn beide ploegen slordig in balbezit.

In de 29ste minuut is het een lange bal van achteruit bij NEC op Magnus Mattsson en die speelt de bal breed en kan zo onderschept worden door de Friese defensie. Hij had beter zelf kunnen schieten. In de 35e minuut is het weer NEC dat gevaarlijk is als Javier Vet de bal voorgeeft en Mikkel Duelund naar de bal komt en wil inschieten maar op het laatste nippertje is het Doke Schmidt die ertussen zit. De daarop volgende corner naast gekopt door Ole Romeny. Dat het nog maar 0-1 staat is eigenlijk een wonder.

In de 41ste minuut scoort NEC dan eindelijk hun 2e goal als Magnus Mattsson opstoomt en de bal steekt op Dirk Proper en die schiet de 0-2 binnen. Een dik verdiende voorsprong voor de gasten. In de 44ste minuut is het weer NEC dat gevaarlijk is als Ole Romeny schiet en de bal van richting veranderd wordt en op het laatste moment kan Sonny Stevens de bal over tikken. Daar blijft het bij en gaat NEC met een dik verdiende 0-2 voorsprong de rust in.

SC Cambuur gaat na rust met 2 nieuwe spelers spelen en dan komen Alex Bangura en Sam Hendriks in de ploeg voor Maxim Gullit en Filip Krastev.

In de 57ste minuut brengt SC Cambuur de spanning terug in de wedstrijd als Tamás Kiss aan de linkerkant in balbezit komt en de bal speelt naar Sam Hendriks en die kapt zijn man uit en schiet via de dikke teen van Iván Márquez de 1-2 binnen.

In de 59ste minuut weer SC Cambuur dat gevaarlijk is als invaller Alex Bagura vanaf links de “16” in dribbelt en dan uithaalt en keeper Danny Vukovic tot een redding brengt.

In de 66ste minuut wisselt SC Cambuur nog 2x en komen Jasper ter Heide en Calvin Mac-Intosch voor Nick Doodeman en Erik Schouten. Direct daarna krijgt Sam Hendriks de kans om zijn 2e goal te maken als hij de bal op het hoofd krijgt na een voorzet van Mitchell Paulissen maar zijn kopbal is recht op de keeper af. Direct daarna wisselt NEC en brengt Jordy Bruijn binnen de lijnen voor Mikkel Duelund.

Vijf minuten na de wissel is het Ilias Bronkhorst die de bal prima voorgeeft maar een aantal NEC érs missen de bal. Weer 2 minuten later moet NEC het beslissen als men met 3 man op het doel van Sonny Stevens afkomt en Magnus Mattsson gaat voor eigen succes in plaats van af te spelen en zo gaat de kans mis. Iets later krijgt Ilias Bronkhorst een gele kaart na het vasthouden van Alex Bangura en direct daarna komt bij SC Cambuur Johndly van der Meer voor Doke Schmidt. Direct daarna een kans voor SC Cambuur als Tom Boere verassend uit een lastige hoek de bal op de lat krijgt.

Vijf minuten voor tijd krijgt Rodrigi Guth een gele kaart  en direct daarna komen Ali Akman en Elayis Tavsan in de ploeg bij NEC voor Ole Romeny en Magnus Matsson. Ook Alex Bangura in de laatste minuut nog een gele kaart omdat hij Javier Vet tegen de grond werkt. Dan komen er 4 minuten extra tijd bij. Javier Vet krijgt nog geel en dat was het dan ook en zo gaat NEC Nijmegen door naar de laatste 16 in het KNVB bekertoernooi en SC Cambuur kan zich opmaken voor het restant van de competitie.