Fan van SC Cambuur
Nieuws

SC Cambuur verbreekt verliesreeks met 2-1 overwinning op FC Groningen

FC Groningen blijft het moeilijk hebben in de Keuken Kampioen Divisie. Ze verloren zondag's noordelijke clash in het Cambuur Stadion tegen SC Cambuur met 2-1, wat het team van Henk de Jong hun eerste reden gaf om een feestje te vieren.

 

SC Cambuur, spelend in hun thuisronde, waren gretig in hun eerste overwinning onder hun terugkerende coach, De Jong, wetende dat ze geen van de vorige vijf wedstrijden hadden gewonnen. FC Groningen, met coach Dick Lukkien, was voorspeld om kampioen te worden, maar had in hun laatste vier wedstrijden niet gewonnen.

Het eerste doelpunt werd gescoord door Cambuur terwijl Isak Määttä aan de zijlijn was voor behandeling, met Marco Tol die de scoreloze gelijke stand doorbrak waardoor het 1-0 werd. Hij scoorde bij een vrije trap van Michael Breij toen hij voor zijn man sneed en het inpriktte.

De rest van de eerste helft was schaars met scoringsmogelijkheden, maar Groningen toonde een betere prestatie richting het rustsignaal. Leandro Bacuna testte Cambuur keeper Yanick van Osch met een krachtig schot van lange afstand.

In de tweede helft, Groningen, met Kevin van Veen, die opnieuw uit de startopstelling was gelaten, streefde merkbaar naar de gelijkmaker. Na mogelijkheden voor Laros Duarte en Johan Hove, kwam eindelijk de 1-1. Luciano Valente schoot van veraf en zag zijn poging in het doel van Cambuur stuiteren, waardoor het 1-1 werd.

Keeper Van Osch, die Cambuur al meerdere keren had gered voor de gelijkmaker, moest weer aan de slag. Van Osch ontnam Valente een tweede doelpunt. In de laatste fase van de wedstrijd verhoogde Cambuur hun druk wat uiteindelijk resulteerde in het winnende doelpunt van dichtbij door Remco Balk. Groningen had nog één kans om de wedstrijd 2-2 gelijk te maken met Van Veen, maar ze verlieten het veld met weer een teleurstelling dankzij de goede verdediging van Cambuur.

Met deze overwinning stijgt Cambuur naar de twaalfde plaats in de Keuken Kampioen Divisie. FC Groningen, die drie punten minder heeft, bevindt zich één plek lager waardoor de druk op Lukkien en FC Groningen weer toeneemt.