Fan van SC Cambuur
Nieuws

SC Cambuur verliest de Friese derby in eigen huis

Cambuur - Heerenveen

De Friese derby vandaag in het Cambuur stadion. Een derby die in de hoofdstad meer leeft dan in Heerenveen maar het blijft een aparte wedstrijd.

Het begin is voor de thuisploeg want in de eerste minuut is het Michael Breij die de bal vanaf rechts voorgeeft en daar is dan nieuwe aanwinst Björn Johnsen die op prachtige wijze voor de neus van Jeffrey Bruma de 1-0 binnen schiet. Vijf minuten later kan het maar zo 2-0 staan als een combinatie tussen Björn Johnsen en Michael Breij niet lekker geraakt wordt door de laatste en zo gaat deze grote kans voorbij. SC Heerenveen wordt overlopen in de beginfase van de wedstrijd.

Na een kwartier spelen ongeveer in SC Heerenveen wakker en gaan ze meedoen in de wedstrijd en beginnen wat aan te dringen en creëren wat mogelijkheden. In de 22ste minuut staat het dan gelijk als Osame Sahraoui attent is en de goal binnentikt, 1-1.

Kansen daarna voor SC Heerenveen maar Rami al Hajj en Ché Nunnely hebben het vizier niet op scherp staan. In de 35ste minuut weer ene mogelijkheid voor de gasten als een leep balletje van Thom Haye door Rami al Hajj achter wordt gekopt. In de tegenaanval is het Navarone Foor die uit kan halen maar het schot wordt geblokt. De thuisploeg komt dan weer beter in de wedstrijd en een voorzet van Daniël van Kaam kan door zowel Mitchell Paullisen als Björn Johnsen er met de hoofd net niet bij kunnen en even later probeert Mitchell Paulissen het van buiten de zestien met een hard schot maar die gaat net naast. Daar blijft het dan bij en gaan beide ploegen met de 1-1 rusten.

De eerste mogelijkheid in de tweede helft is voor de thuisploeg als Björn Johnsen vanuit een lastige hoek uithaalt maar het schot wordt geblokt. Het spel gaat dan heen en weer en in de 55ste minuut is het Daniël van Kaam die met een voorzet Navarone Foor bereikt maar die werkt de bal vanuit de lucht over. Een goede kans voor de thuisploeg.

SC Heerenveen zet dan weer aan en is het Rami al Hajj die een kans mist en even later staat het dan wel 1-2 als vanuit een scrimmage de bal op de lat komt en met een omhaal is het dan Milan van Ewijk die de bal binnenschiet, 1-2. Robbin Ruiter lijkt de bal te redden en is het nog Ché Nunnely die de bal binnen schiet maar uit de beelden is het zien dat Robbin Ruiter de bal achter de dollijn weghaalt dus komt de goal op naam van Milan van Ewijk.

De thuisploeg moet den alles of niets gaan spelen want verliezen betekent dat men weer de laatste plaats in de stand overneemt van FC Groningen. In de 77ste minuut krijgt invaller Robin Maulun een grote kans maar zijn inzet gaat centimeters naast de paal. Zeven minuten voor het einde de kans voor een andere invaller want op aangeven van Sylvester van der Water krijgt Roberts Uldrikis een giga kans maar hij kopt de bal geheel vrijstaand in de handen van Xavier Mous. Zo’n kans moet er echt in.

Dat was de laatste kans in de wedstrijd en zo wint SC Heerenveen deze Friese derby met 1-2 en neemt SC Cambuur de laatste plaats weer over in de eredivisie.

SC Cambuur: Robbin Ruiter, Doke Schmidt, Leon Bergsma (Sylvester van der Water), Floris Smand, Alex Bagura, Daniel van Kaam, Mitchell Paulissen 9Roberts Uldrikis), Mees Hoedemakers (Mimoun Mahi), Michael Breij, Björn Johnsen, Navarone Foor ( Robin Maulun)

SC Heerenveen: Xavier Mous, Milan van Ewijk, Jeffrey Bruma, Pawel Bochniewicz, Mats Köhlert, Thom Haye, Simon Olsson, Ché Nunnely (Alex Timossi Andersson), Rami al Hajj (Pelle van Amersfoort), Osame Sahraoui (Daniel Karlsbakk), Sydney van Hooijdonk (Antoine Colassin)

Gele kaarten SC Cambuur: Michell Paulissen, Sylvester van der Water, Mimoun Mahi

Scheidsrechter: Danny Makkelie