Fan van SC Cambuur
Nieuws

SC Cambuur verliest in Amsterdam van "miljoenenploeg" Jong Ajax

Jong Ajax - Cambuur

Een maandagavond wedstrijd is niet alledaags voor SC Cambuur maar vanavond moest men er toch aan geloven want op Sportpark De Toekomst wachtte Jong Ajax. Na de teleurstellende nederlaag tegen ADO Den Haag in eigen huis willen de mannen van Henk de Jong revanche. Eigenlijk is winst noodzakelijk als men tenminste nog de play-offs wil halen want het gat met plaatsen acht en negen is opgelopen naar vier punten, met de wedstrijd van vanavond nog tegoed. De vraag is wel vanavond kan SC Cambuur weer eens winnen van een Jong ploeg want dat is nog maar één keer gebeurt, tegen Jong Ajax.

De wedstrijd begint spectaculair want binnen zes minuten zijn beide ploegen gevaarlijk geweest en SC Cambuur zelfs twee keer. Eerst komt Sturla Ottensen van rechts naar binnen en speelt de bal op Matthias Nartey en die geeft met een subtiele voetbeweging de bal over de Amsterdamse defensie en dan kan Fedde de Jong uithalen maar Tristan Gooijer kan net ingrijpen en direct daarna uit een hoekschop van Daniel van Kaam kan Remco Balk vrij inkoppen maar hij kopt naast. Direct daarna een snelle aanval van Jong Ajax waar Julian Rijkhoff een bal goed verlengt met een man in de rug op Kian Ftz-Jim en die speelt in de zestien zijn man uit en schiet met links maar het schot is te slap. Matthias Nartey krijgt even later nog een goede schietkans maar het schot gaat naast. Een aantal minuten later is het de linksback van Jong Ajax AsJany Martha die naar binnen komt en van net buiten de zestien en kan uithalen maar ook dit schot is te pakken door Yanick van Osch.

Inmiddels na ongeveer een kwartier spelen komt de regen met bakken uit de hemel en volgens de “experts” zal dat ook lange tijd zo blijven. In de 28ste minuut moet Yanick van Osch redding brengen op een prima schot van Yoram Boerhout. Na een erg mooi eerste kwartier waarin beide ploegen vol gas gaven zakt het spel dan in en krijgt de thuisploeg meer en meer grip op de wedstrijd. In de 35ste minuut een prima aanval van de thuisploeg als AsJany Martha de bal inspeelt op Julian Rijkhoff en die kaatst de bal terug en Martha kan dan vrij voor van Osch inschieten maar hij schiet net naast, centimeterwerk was dat. Vlak voor rust, 44e minuut, nog een kans voor SC Cambuur als Mattias Nartey de bal voorgeeft op Milan Smit maar er zit dan een Ajax been tussen die de bal tot corner kan verwerken. Zo blijft het bij rust 0-0.

Het weer is er bij het begin van de tweede helft niet beter op geworden en niet alleen komt de regen nog met bakken uit de hemel maar de wind waait ook steeds harder en harder. SC Cambuur speelt nu met de wind in de rug. In de 48ste minuut krijgt de thuisploeg een giga kans als invaller Kayden Wolff de diepte in gestuurd word door Julian Rijkhoff en in de zestien komt en dan wil Floris Smand hem verdedigen maar die valt en dan geeft Wolff de bal voor op Rijkhoff die mee is gelopen maar Leon Bergsma kan die bal net wegwerken maar pardous in de voeten van Carlos Forbes en die kan vrij inschieten maar hij schiet recht op Yanick van Osch af. Daar komt SC Cambuur goed weg en wat een misser van de miljoenen aankoop van Ajax. Een paar minuten later een goede aanval van SC Cambuur en Sturla Ottesen geeft de bal prima voor en Remco Balk kan de bal binnen koppen maar raakt de bal verkeerd en zo gaat hij naast. Direct daarna is het via een klutssituatie na een Friese corner weer Remco Balk die de bal voor de voeten krijgt en kan schieten en dan is het notabene Julian Rijkhoff die de bal van de lijn haalt. Zo hebben beide ploegen een hele grote kans gehad. In de 67ste minuut weer een grote kans voor SC Cambuur als Sturla Ottensen op simpele wijze bijna in de hoek van het veld AsJany Martha uitspeelt en de bal dan voorgeeft op de geheel vrijstaande Roberts Uldrikis en die kan de bal binnenschieten maar hij schiet de bal tegen de benen van Remco Balk en dan gaat de bal naast. Wat een kans was dit. In de 73ste minuut is het Remco Balk die heel spectaculair met een omhaal, na een gekraakt schot van Milan Smit, het probeert maar de bal gaat recht op Charlie Setford af. Drie minuten later komt Jong Ajax dan op voorsprong als Rida Chahid een prima pass geeft op Kayden Wolff en die geeft vanaf links de bal voor op Julian Rijkhoff en die staat geheel vrij maar schiet de bal tegen Yanick van Osch op maar in de rebound kan Carlos Forbes de 1-0 binnen. Twee minuten later beslist de thuisploeg de wedstrijd als Kayden Wolff spits Julian Rijkhoff wegstuurt en nu wint hij wel van Yanick van Osch want de spits chipt de bal keurig over de SC Cambuur doelman heen, 2-0. SC Cambuur geeft nog niet op en probeert nog een aansluitingstreffer te maken en in de vierde minuut van de extra tijd lukt het dan eindelijk als Remco Balk diep wordt gestuurd en hij schud AsJany Martha van zich af en komt in de zestien en schiet de bal dan keurig in de korte hoek en in het dak van het doel, 2-1. Daar blijft het dan bij en doet de ploeg van Henk de Jong slechte zaken vanavond in Amsterdam. Het gat met de nummer acht blijft vier punten en zaterdagavond om 21.00 gaat SC Cambuur op bezoek bij FC Groningen dat nog vol voor rechtstreekse promotie vecht.

Jong Ajax: Charlie Setford, Anton Gaaie, Julian Brandes (Rida Chahid), Tristan Gooijer, AsJany Martha, Silvano Vos (Nassef Chourak), Olaf Gorter (Precious Ugwu), Yoram Boerhout (Kayden Wolff), Kian Fitz-Jim, Carlos Forbes, Julian Rijkhoff (Dies Janse)

SC Cambuur: Yanick van Osch, Sturla Ottesen, Marco Tol, Leon Bergsma (Jeremy van Mullem), Floris Smand, Sekou Sylla (Thomas Poll), Daniel van Kaam, Fedde de Jong (Vincent Pichel), Remco Balk, Milan Smit, Matthias Nartey (Roberts Uldrikis)

Scheidsrechter: Robin Vereijken