Fan van SC Cambuur
Nieuws

SC Cambuur verliest ook in Volendam + Interviews

Zonder de fans van SC Cambuur moesten de mannen van Sjors Ultee aantreden tegen de plaatselijke FC Volendam. Normaal een mooie uitwedstrijd maar helaas waren er geen fans welkom in het palingdorp. Ook moest SC Cabuur het doen zonder de geschorste Alex Bangura.
In de gelijk opgaande openingsfase waren er een paar kansjes voor beide ploegen. De beste misschien wel voor Jamie Jacobs die na een teruggetrokken voorzet zijn inzet net naast zag gaan. Cambuur verstopte zich zeker niet op het Volendammer kunstgras en liet bij vlagen zien wel degelijk goed te kunnen voetballen. Met de nodige flair combineerden de geel-blauwen er lustig op los, maar tot echt grote kansen leidde dat echter niet. Ook bij de thuisploeg niet die nauwelijks in de buurt van het doel van Robbin Ruiter kwam. Maar vanuit het niets kopte Damon Mirani vlak voor rust uit een hoekschop van Carel Eiting de 1-0 binnen. De voorsprong was tegen de verhouding in, want Cambuur had in de eerste helft het betere van het spel. Toch bleef het bij de 1-0 bij rust.

De regen viel met bakken uit de hemel in de tweede helft en 10 minuten na rust had SC Cambuur spits Björn Johnson de gelijkmaker op de schoen maar de spits kon een voorzet van Sekou Sylla niet benutten. Direct daarna deed Daryl van Mieghem het thuispubliek in het Kras Stadion opveren, maar na ingrijpen van de VAR bleek hij net buitenspel te hebben gestaan.
In de tweede helft was de thuisploeg de betere ploeg en Robbin Ruiter kreeg het drukken en drukken en moest een inzet van Carel Eiting met een prima reflex stoppen. Het inbrengen van Roberts Uldrikis en Remco Balk leek zich al snel uit te betalen. Maar een prima voorzet van deze laatste kon niet door de lange Let worden binnen gewerkt. Ook de ingevallen Mitchel Paulissen en Milan Smit konden helaas niet voor de ommekeer zorgen. Francesco Antonucci was met een vlammend schot vlak voor tijd dichtbij een treffer, maar Damon Mirani maakte met een rake kopbal in de dying seconds aan alle onzekerheid een einde.

Opstelling FC Volendam: Filip Stanković, Derry John Murkin, Xavier Mbuyamba, Damon Mirani, Brian Plat (Déron Payne), Benaissa Bennamar, Calvin Twigt, Carel Eiting, Goetano Oristanio (Francesco Antonucci), Henk Veerman (Robert Mühren), Daryl van Mieghem (Walid Ould-Chikh)

Opstelling SC Cambuur: Robbin Ruiter, Sekou Sylla (Milan Smit), Floris Smand, Calvin Mac-Intosch, Sai van Wermeskerken, Jamie Jacobs (Mitchel Paulissen), Daniël van Kaam (Michael Breij), Mees Hoedemakers, Navarone Foor, Bjørn Johnsen (Roberts Uldrikis), Mimoun Mahi (Remco Balk)

Scheidsrechter: Alex Bos

Gele kaarten: Remco Balk en Michael Breij (SC Cambuur)