Fan van SC Cambuur
Nieuws

SC Cambuur verliest van ADO Den Haag

Cambuur - ADO

Na twee overwinningen op rij was het vertrouwen bij SC Cambuur aardig gegroeid en dan komt ADO Den Haag op bezoek. Een ploeg die de vorige week een tikkie kreeg van FC Groningen dus ook revanche wil en dat kreeg want na negentig pus minuten stond er 0-2 op het scorebord.

Ook deze wedstrijd koos SC Cambuur trainer Henk de Jong weer voor een stukje extra zekerheid door met vijf verdedigers te beginnen. Een tactiek die de afgelopen paar weken steeds verder werd verfijnd en twee overwinningen opleverde.

Vanaf het begin van de wedstrijd was het aftasten voor beide ploegen en het was niet gemakkelijk om een gat te vinden in de defensies. Sporadisch slaagde Cambuur erin ADO-goalie Nick Marsman in actie te laten komen. Met een afstandsschot van Milan Smit en een kopbal van Marco Tol. Aan de andere kant redde Yanick van Osch katachtig op een schot van Henk Veerman, die zijn directe tegenstander a la Dennis Bergkamp knap op het verkeerde been zette. Gescoord werd er niet in de eerste helft.
De tweede helft was vijf minuten oud als de bal in het netje ligt. Het was spits Henk Veerman die heel gemakkelijk de bal kon aannemen in de zestien meter en te draaien en ontiegelijk hard uit te halen en de bal achter ene kansloze Yanick van Osch te knallen, 0-1. Letterlijk en figuurlijk een pijnlijke dreun, zo was aan de koppies op zowel het veld en tribunes te merken.
Daarna liet Henk de Jong zijn systeem varen en ging over op een aanvallender systeem want er zou gewonnen moeten worden om aan te blijven haken. Floris Smand werd vervangen door Jeremy van Mullem. Later bracht de oefenmeester nog Wiebe Kooistra, Toni Jonker, Yoram van der Veen en Tyrique Mercera. Maar de jeugdige energie ten spijt, het was ADO dat de regie in handen had én bleef houden. Het slordige spel van Cambuur, met veelvuldig onnodig balverlies, speelde de Hagenaren in de kaart.
Met een wonderschone treffer van een meter of dertig, maakte Dhoraso Klas vlak voor tijd aan alle hoop een eind en knalde bal achter een verbouwereerde SC Cambuur doelman. Althans, voor zover Cambuur nog hoop had. Want eigenlijk had het er in de laatste fase van de wedstrijd geen enkele schijn van dat er nog een overwinning in zat. Zodoende leed de ploeg van Henk de Jong na twee overwinningen op rij weer eens een nederlaag. Weg goed gevoel, welkom terug twijfels. En doordat concurrent MVV wél won, zakte Cambuur een paar plekjes op de ranglijst en zijn terug te vinden op plaats 12. Nog niets verloren in de strijd voor de play offs.

SC Cambuur: Yanick van Osch, Sturla Ottesen, Marco Tol, Leon Bersgma (Toni Jonker), Floris Smand (Jeremy van Mullem), Sekou Sylla, Daniel van Kaam (Tyrique Mercera), Fedde de Jong (Yorem van der Veen), Matthias Nartey (Wiebe Kooistra), Roberts Uldrikis, Milan Smit

ADO Den Haag: Nick Marsman, Gylermo Siereveld, Kürşad Sürmeli (Silvino Esajas), Matteo Waem, Henri Koudossou (Tyrese Asante), Jari Vlak (Dhoraso Klas), Lasse Vigen Christensen, Amir Absalem (Bart van Hintum), Daryl van Mieghem, Henk Veerman, Alex Schalk (Finn de Bruin)

Scheidsrechter: Stan Teuben

Gele kaart(en) SC Cambuur: Jeremy van Mullem
Gele kaart(en) ADO Den Haag: Jari Vlak