Fan van SC Cambuur
Nieuws

SC Cambuur verplettert TOP Oss met een 1-8 overwinning

 

SC Cambuur moest vandaag aantreden in het Frans Heesen stadion voor de confrontatie met TOP Oss. De Ossenaren bezetten voor deze wedstrijd de één na laatste plaats in de stand en wisten nog maar twee wedstrijden te winnen. Vaak zegt dan niets maar dat was vandaag anders want SC Cambuur had geen kind aan de ploeg uit Oss en ging met maar liefst een 1-8 overwinning terug naar Leeuwarden. TOP Oss tegen SC Cambuur was tevens een weerzien met veel oude bekenden. Want met Giovanni Korte, Calvin Mac-Intosch en Delano Ladan in de Osse gelederen moest het voor Henk de Jong bijna als een reünie gevoeld hebben. De SC Cambuur trainer moest het doen zonder de geschorste Remco Balk. Zijn vervanger in de basis was 17 jarige basisdebutant Wiebe Kooistra.

Het was al snel raak voor de Friezen want in de 3e minuut tikte Roberts Uldrikis een voorzet van Milan Smit binnen, 0-1. Ongeveer een kwartier later staat het alweer gelijk als Sekou Sylla een hele lichte overtreding maakte op Amine Rhemi maar scheidsrechter Martin Perez wees naar de stip en Roshon van Eijma pakte het presentje uit, 1-1.

Na een half uur spelen werd het SC Cambuur een beetje gemakkelijker gemaakt als Amine Rhemi een directe rode kaart krijgt na een overtreding op Sekou Sylla. De ploeg van Henk de Jong profiteerde al snel van de man meer situatie als Wiebe Kooistra de bal voorgeeft en Milan Smit de 1-2 binnentikt. Vlak voor rust schoot rechtsback Gabi Caschili ook nog de 1-3 binnen.

SC Cambuur schoot na rust uit de startblokken als aanvoerder Daniël van Kaam vanaf een meter of 20 de 1-4 binnenschiet. SC Cambuur had geen kind meer aan de Ossenaren en liepen via Wiebe Kooistra, Fedde de Jong, Floris Smand en Jeremy van Mullem uit naar 1-8. Een Friese schiettent in Oss kun je vanavond zeggen. Opvallend aan deze schiettent is dat maar liefst acht verschillende spelers vanavond scoorden voor de Friese formatie.

TOP Oss: Mike Havekotte, Calvin Mac-Intosch, Xander Lambrix, Roshon van Eijma, Giovanni Troupée (Enrico Dueñas Hernández), Ilounga Pata, Thijs van Leeuwen (Julian Kuipers), Joshua Zimmerman (Maxim van Peer), Konstantos Doumtsios (Fabian Shahaj), Arthur Allemeersch, Amine Rhemi

SC Cambuur: Yanick van Osch, Sekou Sylla (Thomas Poll), Léon Bergsma, Marco Tol (Floris Smand), Gabi Caschili (Jhondly van der Meer), Daniël van Kaam, Fedde de Jong (Jeremy van Mullem), Michael Breij, Milan Smit, Roberts Uldrikis, Wiebe Kooistra (Younes El Hilali)

Scheidsrechter: Martin Pérez

Gele kaart: Enrico Dueñas Hernández (TOP Oss)

Rode kaart: Amine Rhemi (TOP Oss)

Balbezit: 39% - 61%

Schoten op doel: 2-12

Schoten naast doel: 3-5

Hoekschoppen: 0-4

Buitenspel: 1-1

Overtredingen: 7-14