Fan van SC Cambuur
Nieuws

SC Cambuur via verlenging naar kwartfinale bekertoernooi

SC Cambuur moet vanavond voor de tweede keer in een week reizen naar Sportpark Zoudenbalch voor de bekerontmoeting met Hercules. De Utrechters schakelen in de vorige ronde dus Ajax uit en dat was de grootse bekerstunt ooit. Konden de mannen van Henk de Jong een einde maken aan het succes van de amateurs?

Binnen een minuut al sensatie op het sportpark als scheidsrechter Richard Martens de bal op de stip legt nadat Daniel van Kaam een hoge bal een beetje verkeerd inschat en achteruit lopend Jordi Paulina onderuit loopt en dit is een strafschop zegt de scheidsrechter. De VAR moet de situatie nog bekijken en die zegt ook strafschop. Oussama Lahri mag hem nemen en faalt niet 1-0. SC Cambuur moet dus aan de bak maar in het eerste kwartier kan men geen echte kans bij elkaar spelen en Hercules doet prima mee.

In de 22ste minuut de eerste echte kans voor SC Cambuur als aan afvallende bal wordt opgepikt door Micahel Breij en die speelt Remco Balk in en die legt de bal voor de goal op Daniel van Kaam en die moet eerst naar zijn linkerbeen draaien en schiet dan over. Vijf minuten later is de ploeg van Henk de Jong dichtbij de gelijkmaker als Roberts Uldrikis uit een corner van Daniel van Kaam de bal inkopt maar Christiaan van Hussen kan de bal van de doellijn halen. Een paar minuten later is het een scherpe voorzet van Milan Smit die net niet binnengewerkt kan worden door Fedde de Jong en weer een paar minuten later is het weer Fedde de Jong die met een volley niet kan scoren. Vier minuten voor rust lijkt het dat Henk de Jong niet tevreden is want hij wisselt twee keer, opvallend moment. Direct daarna werkt Roberts Uldrikis de bal over op aangeven van Marco Tol. SC Cambuur komt dichterbij maar ondanks twee minuten extra tijd blijft het bij rust 1-0.

De tweede helft begint met veel balbezit maar voetballend lukt het niet en ze komen er nauwelijks door en je merkt aan de spelers dat men niet blij is. Wat SC Cambuur n iet lukt dat lukt Hercules wel en dat is scoren. In de 61ste minuut komt de “thuisploeg” voor het eerst voor de goal van SC Cambuur en door slecht uitverdedigen van Floris Smand die de bal wild tegen Michael Breij en Tim Pieters aanschiet is het Oussama Lahri die met een prachtige halve omhaal de 2-0 binnenknalt. Dan worden er wat bekers op het veld gegooid en dat betekent dus naar de kleedkamer allemaal. Na een afkoelperiode gaat de wedstrijd weer verder en moeten de boys van Henk de Jong echt aan de bak. De grootste kans krijgt SC Cambuur in de 70ste minuut als Michael Breij met een mooie hakbal Wiebe Kooistra een goede schietkans krijgt maar doelman Pepijn Vonk red met de voet. In de 75ste minuut krijgt Milan Smit een grote kans maar hij raakt de bal niet vol en dan is het Shanon Carmelia die de bal van de lijn af kan halen. De VAR kijkt dan een moment waarbij SC Cambuur misschien een strafschop moet krijgen na een vermeende overtreding van Oussama Lahdi op Vincent Pichel en de bal gaat dan op de stip. Milan Smit mag hem nemen en scoort de aansluitingstreffer, 2-1. De spanning is terug in de wedstrijd. Een minuut later staat het dan 2-2 als de bal via Floris Smand en Roberts Uldrikis komt bij Matthias Nartey en die tikt binnen. SC Cambuur is helemaal terug in de wedstrijd na een wonderbaarlijke wederopstanding. Er komen dan zeven minuten extra tijd bij en in de 5e minuut van die extra tijd is het Vincent Pichel die een goede schietkans krijgt maar weer is de voet van Papijn Vonk die red. Direct daarna een kopbal van Matthias Nartey die de paal raakt en direct daarna aan de andere kant raakt Hercules de paal en lat via Max Fichtinger en daarna Christiaan van Hussen. Zo blijft het spannend maar gescoord wordt er niet meer en word het verlengen.

In de 93ste minuut komt SC Cambuur dan op voorsprong als Wiebe Kooistra een prima voorzet geeft die bij de tweede paal binnengekopt word door Milan Smit, 2-3. Die stand staat niet lang op het scorebord als de thuisploeg aan de rechterkant een vrije trap krijgt die door invaller Max Fichtinger lasg voor word gegeven en door een aantal benen heen gaat en dan is het Mitchell Zwart die de 3-3 binnentikt. Wat levert dit Hercules toch een spektakel in het bekertoernooi en daar mag je veel respect voor hebben.

Er komen in de eerste verlenging dan twee minuten extra tijd bij en daarin word niet meer gescoord en staat het dus nog steeds gelijk, 3-3. Nog vijftien minuten scheiden beide ploegen van strafschoppen. In de 109e minuut moet Yanick van Osch een geweldige redden op een prachtige kopbal van Storm Streng en hij plukt de bal keurig uit de kruising. Daar komt de ploeg van Henk de Jong goed weg. In de extra tijd van de tweede verlenging is het Jhondly van der Meer die een voorzet geeft, Robert Uldrikis kopt de bal terug voor de voeten van Michael Breij en die haalt met zijn mindere linkerbeen uit en via de kruin van Shanon Carmelia, die de bal weg wil koppen, vliegt de bal hoog in de touwen, 3-4. Daarmee is de wedstrijd beslist en gaat SC Cambuur naar de kwartfinale, of het verdient is moet je betwijfelen maar de uitslag telt. In de kwartfinale wacht Vitesse op de boys van Henk de Jong.

Opstelling Hercules: Pepijn Vonk, Shanon Carmelia, Valentijn Beck, Mitchell Zwart, Deveron Fonville (Amin Moumouh), Nathan Bijl, Christiaan van Hussen (Casper van Rietbergen), Oussama Lahri (Max Fichtinger), Jordi Paulina (Storm Streng), Tim Pieters (Björn van Gorkom), Lars Vermeulen (Max van Hees)

Opstelling SC Cambuur: Yanick van Osch, Marco Tol, Jeremy van Mullem (Floris Smand), Leon Bergsma (Matthias Nartey), Thomas Poll (Vincent Pichel), Michael Breij, Daniel van Kaam (Jhondly van der Meer), Remco Balk, Fedde de Jong (Yorem van der Veen (Wiebe Kooistra), Milan Smit, Roberts Uldrikis

Scheidsrechter: Richard Martens

Gele kaart(en): Christiaan van Hussen, Nathan Bijl

Gele kaart(en) SC Cambuur: Leon Bergsma, Marco Tol, Michael Breij, Milan Smit