Fan van SC Cambuur
Nieuws

SC Cambuur wint besloten oefenwedstrijd van FC Groningen

SC Cambuur heeft woensdag FC Groningen in een besloten oefenwedstrijd verslagen. Op Sportpark Corpus den Hoorn werd het 1-3.

In Groningen was er een basisplaats weggelegd voor de eerder deze week aangetrokken Mark Diemers. De andere aanwinsten, Jonathan Afolabi en Ilias Alhaft, behoorden nog niet tot de wedstrijdselectie.

Diemers liet zich in Groningen meteen gelden. De middenvelder ging in de derde minuut achter de bal staan nadat de scheidsrechter de bal vanwege een overtreding op Benjamin Pauwels op de stip legde. Met een rake trap luisterde Diemers vervolgens zijn officieuze rentree op met een doelpunt.

Het antwoord van FC Groningen liet niet lang op zich wachten. Tien minuten na het openingsdoelpunt tekende de thuisploeg via Finn Stam voor de gelijkmaker. Het schot via de onderkant van de lat was onhoudbaar voor Daan Reiziger. In het vervolg van de gelijkopgaande eerste helft kregen beide ploegen nog wat kansen, maar gescoord werd er niet meer.

Een kwartier na rust kwam SC Cambuur opnieuw op voorsprong. Wiebe Kooistra was het eindstation van een counter uit het boekje, die via onder meer Steyn Potma en Remco Balk verliep. De voorsprong werd even later vergroot door Sturla Ottesen, die een door Balk doorgekopte corner van Pauwels in het doel werkte.

SC Cambuur komt komend weekend vanwege interlandvoetbal niet in actie. Volgende week vrijdag vervolgt de geel-blauwe formatie de competitie met een thuiswedstrijd tegen Jong Ajax. Drie dagen later komt Roda JC op bezoek in Leeuwarden.

Opstelling SC Cambuur: Reiziger; Mercera (62. Ottesen), Van Mullem, Casas (46. Nieling), Marsman (62. Poll); Diemers (46. De Jong), Rölke (52. Potma), Kieftenbeld (62. Nartey); Pauwels (70. Van der Veen), Kooistra, Balk

Opstelling FC Groningen: Jurjus, Stam, Blokzijl (60’ Mariani), Peersman (46’ Rente)(57’ Turay), Prins, Resink (60’ de Jonge), Hove (46’ Pelupessy), Mendes (60’ Schreuders), Valente (46’ Willumsson), van Bergen (46’ Postema) en Oosting (46’ Emeran)