Fan van SC Cambuur
Nieuws

SC Cambuur wint dik verdiend in Eindhoven

Eindhoven - Cambuur

Sc Cambuur moest op de vrijdagavond aantreden in het Jan Louwers Stadion in Eindhoven tegen de plaatselijke FC Eindhoven. Een belangrijke wedstrijd want er moest eigenlijk gewonnen worden om een ticket voor de play-offs te bemachtigen.

In de voorbeschouwing op de wedstrijd zet trainer Henk de Jong  “Hoewel ik tevreden terugkijk op de wedstrijd tegen Telstar, wil ik wel meer spektakel. Het belangrijkste is dat we wonnen en tegen FC Eindhoven moet dat weer gebeuren.“ En dat gebeurde gelukkig ook. Want SC Cambuur won het treffen met FC Eindhoven met 0-3 en houdt hierdoor zicht op een ticket voor de Play-Offs. SC Cambuur ging in Eindhoven met dezelfde tactische opvatting van start, net als tegen Telstar. Milan Smit keerde terug in de basis na zijn schorsing en ook Roberts Undrikis mocht weer vanaf het begin beginnen.
De eerste echte kans in de wedstrijd was voor de thuisploeg maar Joey Sleegers kopte de bal rakelings naast in de 9e minuut. Het eerste wapenfeit voor SC Cambuur was na een kwartier als Fedde de Jong net naast schiet.
Tot twee keer toe moest daarna Yanick van Osch die zijn ploeg op de been moet houden met twee prima reddingen. Eerst is hij attent op een kopbal van de kleine Ozan Kökçü en daarna op een goed schot van Achraf  El Bouchataoui.
In de 26ste minuut komt SC Cambuur op voorsprong als op aangeven van Roberts Uldrikis Milan Smit de 0-1 binnenschiet. Daarna krijgt wederom Remco Balk een gele kaart, een belachelijke kaart want er gebeurde echt helemaal niets. Het lijkt erop dat de scheidsrechters hem zoeken. Drie minuten voor rust neemt hij revanche als hij met een prachtige omhaal de 0-2 binnenschiet. Met deze stand gaan beide ploegen naar de kleedkamer.
Al vroeg na rust had Roberts Uldrikis de genadeklap kunnen uitdelen, maar een schot van de lange Let werd vlak voor de doellijn geblokt door Collin Seedorf. Ook Sturla Ottesen had in het begin van de tweede helft de 0-3 voor het intikken, maar vond de keeper van FC Eindhoven op zijn weg. En hierdoor hield Jorn Brondeel de thuisploeg in de wedstrijd. In minuut 72 schoot aanvoerder Daniël van Kaam via de binnenkant van de paal de 0-3 binnen en maakte hiermee aan alle onzekerheid een einde. Omdat de Eindhovenaren in het restant van de wedstrijd geen vuist konden maken, behaalden Henk de Jong en zijn manschappen voor de tweede week op rij een overwinning.

Opstelling FC EindhovenJorn Brondeel, Justin Ogenia (62. Evan Rottier), Luuk Wouters, Mawouna Amevor, Collin Seedorf (86. Tom Sas), Achraf El Bouchataoui, Sven Simons, Jasper Dahlhaus, Ozan Kökçü, August Priske (73. Mart Lieder), Joey Sleegers (86. Pjotr Kestens)

Opstelling SC Cambuur: Yanick van Osch, Sekou Sylla, Léon Bergsma, Marco Tol, Floris Smand, Sturla Ottesen (84. Tyrique Mercera), Fedde de Jong (84. Jeremy van Mullem), Daniël van Kaam (88. Milan de Koe), Milan Smit (71. Matthias Nartey), Remco Balk, Roberts Uldrikis (88. Vincent Pichel)

Scheidsrechter: Laurens Gerrets

Gele kaartenAchraf El Bouchataoui, Ozan Kökçü (FC Eindhoven), Remco Balk, Milan Smit (SC Cambuur)