Fan van SC Cambuur
Nieuws

SC Cambuur wint eerste oefenwedstrijd

Er zijn een aantal zekerheden in het leven en in dat rijtje mag je ondertussen ook de start van de oefencampagne van SC Cambuur zetten. Het is namelijk onderhand een zekerheidje dat deze wedstrijd wordt afgewerkt op het complex van VV D.T.D. in Cornjum. Voeg hier muziek, bier en een feesttent aan toe en je hebt -ondanks de hevige regen- een heerlijke aftrap van het nieuwe seizoen.

Die konden zich ook verheugen op een aantal nieuwe aanwinsten die vanavond voor het eerst de geel-blauwe clubkleuren mochten verdedigen. Zo stonden Bryant Nieling, Nicky Souren, Tony Rölke en Benjamin Pauwels direct aan de aftrap en lieten bij vlagen ook hun klasse zien.

Wat ook opviel was het schitterende nieuwe tenue waarin de mannen van Henk de Jong aantraden. Met de input van de supporters is opnieuw een tenue samengesteld die met recht een Cambuur-klassieker genoemd kan worden. Geen opsmuk, maar geel en blauw in precies de goede verhouding en op de goede plekken.

Tot zover de bespiegelingen vooraf, want het ging vanavond natuurlijk om het voetbal. SC Cambuur trof met VFB Oldenburg, uitkomend in de Regionalliga Nord, een topfitte tegenstander en dat leverde een vermakelijke wedstrijd op. Zeker voor rust lag het tempo hoog en golfde het spel op en neer.

Doelpunten lieten ook niet lang op zich wachten, want al binnen vijf minuten moest de Duitse doelman de bal uit het net vissen. Door foutief uitverdedigen kwam de bal in de voeten van Milan Smit en die aarzelde geen seconde. Van zo’n twintig meter afstand nam hij de bal pardoes op de pantoffel en het was direct raak voor de topschutter van vorig seizoen.

Lang genieten van de voorsprong was er niet bij, want uit een hoekschop was het weldra weer gelijk. Iets te vrij kon de centrale verdediger van Oldenburg van dichtbij koppen en daar was geen houden meer aan voor Reiziger.

Nog voor rust bracht andermaal Milan Smit de stand op 2-1. Een snelle hervatting van Reiziger kwam in de diepte bij Balk en die hoefde de bal alleen maar opzij te leggen om Smit te bedienen. Dan is het recept inmiddels even vertrouwd als bekend, want scoren doet Milan Smit wanneer hij wil.

Met tien nieuwe namen binnen de lijnen werd het een andere wedstrijd na de rust, al was het begin van de geel-blauwen nog wel voortvarend. Een geweldige actie op snelheid van Wiebe Kooistra bood Yoram van der Veen een niet te missen kans en dat de Sneker dan ook niet: 3-1.

Dat zou niet de eindstand worden, want een fout in de Leeuwarder defensie moest onreglementair worden gecorrigeerd en dat leverde de bezoekers een strafschop op. De bal naar rechts en Reiziger naar links. Dus een doelpunt.

VFB Oldenburg bleef tot het einde vol gas gaan en dat leverde een vermakelijk slot op, maar ondanks een aantal goede kansen voor de mannen van De Jong, geen doelpunten. Zo start SC Cambuur de oefencampagne met een 3-2 overwinning en zitten, minstens zo belangrijk, de eerste wedstrijdminuten weer in de benen.

De volgende afspraak in de voorbereiding is volgende week dinsdag. Dat ze de spelersbus koers naar Drachten voor het oefenduel bij en tegen Drachtster Boys (aftrap 19.00 uur).

Opstelling SC Cambuur eerste helft: Reiziger; Mercera, Van Mullem, Nieling, Poll; Souren (C), Rölke, Nartey; Balk, Smit en Pauwels

Opstelling SC Cambuur tweede helft: Reiziger: Ottesen, Zorgdrager, Smand, Marsman; Van Kaam (C), Potma, De Jong; Van der Water, Kooistra en Van der Veen