Fan van SC Cambuur
Nieuws

SC Cambuur wint eerste wedstrijd van 2024

SC Cambuur nam het op zaterdagmiddag op tegen de in de 3e Bundesliga uitkomende SC Preußen Münster. Op het complex van SV Epe moest het duel achter gesloten deuren gespeeld worden, iets wat de club het liefst niet wil.

SC Cambuur begon prima aan de wedstrijd en met goed combinatie voetbal werd het Duitse doel onder vuur genomen. Het was aan de Duitse doelman Schulze Niehues te danken dat Roberts Uldrikis niet snel in de wedstrijd SC Cambuur op voorsprong kopte want met twee katachtige reddingen hield hij de spits van scoren af.  Wie dat wel lukte was Fedde de Jong, toen hij de diepte indook en de bal perfect kreeg aangespeeld van diezelfde Roberts Uldrikis. De nummer tien omspeelde vervolgens de keeper en schoof de bal keurig in het doel.

Dat er voor rust niet meer treffers te noteren vielen mag een klein wonder heten, want zowel Remco Balk als Michael Breij kwamen oog in oog met de doelman. De inzet van eerstgenoemde spatte uiteen op de paal en de poging van laatstgenoemde ging nipt voorlangs. Aan de andere kant was het SC Cambuur doelman Yanick van Osch die met enkele prima reddingen de Duitsers van scoren af hield en die kansen werden mogelijk gemaakt door enkele slordigheden in de Friese defensie. Zo bleef het bij rust bij de 1-0 voorsprong voor SC Cambuur.

Twee wissels deed Henk de Jong in de rust (El Hilali voor Balk en Schaapman voor Poll) en of het door die wissels komt is de vraag maar de ploeg kreeg wel meer controle over de wedstrijd. Pas in de slotfase van de wedstrijd kregen de Duisters weer een paar mogelijkheden. Waar eerder in de tweede helft Milan Smit en Fedde de Jong ook al uitstekende kansen kregen was het in de slotfase dus de beurt aan de Münstenaren, maar Van Osch was onverstoorbaar en hield zijn doel knap schoon. Zo eindigde deze oefenwedstri9jd in een 1-0 overwinning voor de ploeg van Henk de Jong.

Opstelling SC Cambuur: Van Osch; Tol (75’ Van der Meer), Bergsma (75’ Smand), Van Mullem (75’ De Koe), Poll (46’ Schaapman); Van Kaam (C) (75’ Mercera), De Jong (75’ Pichel), Breij (75’ Nartey); Balk (46’ El Hilali), Uldrikis (75’ Kooistra) en Smit (75’ Van der Veen)

Opstelling SC Preußen Münster: Schulze Niehues; Scherder, Mrowca, Hahn; Oubeyapwa, Bazzoli, Preißinger, Lorenz; Bouchama; Romano en Wegkamp