Fan van SC Cambuur
Nieuws

SC Cambuur wint laatste oefenwedstrijd

SC Cambuur heeft vrijdagavond de laatste oefenwedstrijd in aanloop naar het nieuwe seizoen gewonnen. De geel-blauwe formatie won de Herman Teeuwen Memorial met 0-1 van VVV-Venlo dankzij een doelpunt van Silvester van der Water.

Na wedstrijden tegen VfL Oldenburg, Drachtster Boys, FC Emmen, Regioteam Kootstertille, SV Meppen en FC Den Bosch speelde SC Cambuur in De Koel de laatste wedstrijd van de oefencampagne. De Leeuwarders deden dat voor de eerste keer in de voorbereiding zonder Daniël van Kaam, die eerder op de dag zijn transfer naar Heracles Almelo afrondde. Bryant Nieling, Toni Jonker en Benjamin Pauwels waren niet fit genoeg om in actie te komen.

Het basisteam bestond uit Thijs Jansen, Sturla Ottesen, Floris Smand, Jeremy van Mullem, Thomas Poll, Nicky Souren, Matthias Nartey, Michael de Leeuw, Remco Balk, Milan Smit en Silvester van der Water. Laatstgenoemde was in de zeventiende minuut verantwoordelijk voor het enige doelpunt van de wedstrijd. Vlak nadat Smit de paal raakte, schoot de linkspoot vanaf een meter of twintig de 0-1 binnen.

Kort na de openingsgoal kreeg Balk de mogelijkheid om de marge te verdubbelen, maar het lukte hem niet om de bal tussen de palen te mikken. Ook de kansen die in het resterende deel van de eerste helft volgden, werden niet door de bezoekers benut. In het tweede bedrijf waren de kansen spaarzamer. Tony Rölke, Fedde de Jong, Tyrique Mercera, Wiebe Kooistra, Leon Bergsma en Bram Marsman maakten nog hun opwachting als invaller, maar de stand veranderde niet meer.

Zo sluit SC Cambuur de voorbereiding af met een zege en kan er met een goed gevoel worden toegeleefd naar de competitiestart van volgende week. De geel-blauwen reizen dan opnieuw af naar Limburg, waar MVV Maastricht in de eerste speelronde de tegenstander is. Een week later speelt SC Cambuur tegen Helmond Sport de allereerste wedstrijd in het Kooi Stadion.

Opstelling SC Cambuur:
Jansen; Ottesen, Smand, Van Mullem (84. Bergsma), Poll; Souren (75. Mercera), Nartey (65. Rölke), De Leeuw (65. De Jong); Van der Water (75. Kooistra), Smit, Balk (84. Marsman)

Opstelling VVV-Venlo:
De Boer; Van Zutphen (67. Lathouwers), Ketting, R. Janssen, Gyamfi (67. Doesburg); S. Janssen, Sierra (80. Sedlacek), Pöpperl (80. Braem); Berden (60. Matoug), Doumtsios (73. Odriss), Verheijen (80. Wehmeyer)

Scoreverloop:
17. 0-1, Van der Water

Bron: SC Cambuur