Fan van SC Cambuur
Nieuws

SC Cambuur wint laatste wedstrijd van het seizoen van RKC Waalwijk

Cambuur - RKC

De laatste wedstrijd van het seizoen 2022/2023 speelde SC Cambuur vanmiddag in eigen huis tegen RKC Waalwijk. De thuisploeg was al gedegradeerd en kon dus vrijuit spelen maar voor RKC Waalwijk stond een ticket voor de play-offs om Europees voetbal nog op het spel.

De thuisploeg begon met veel energie aan de wedstrijd en RKC werd terug gedrongen op eigen helft en kwam er nauwelijks uit. Als je de wedstrijd bekeek dan was het of SC Cambuur nog ergens voor speelde en RKC niet.
In de 8e minuut ju8ichte het stadion nadat Roberts Uldrikis eindelijk zijn eerste goal leek te gaan maken dit seizoen maar hij deed dat met de arm en daarom werd de goal afgekeurd. SC Cambuur creëerde best wat kansen in de eerste helft maar tot scoren kwam men niet …………… tot de extra tijd minuten. In de 5e minuut van de extra tijd was het dan raak als Alex Bagura de bal voorgeeft en daar was hij dan hoor. Roberts Uldrikis die de bal binnen tikte. Twee minuten later was het wederom raak als Mitchell Paulissen David Sambissa wegstuurt en die tikt de bal langs Etienne Vaessen en zo staat het bij rust 2-0.
SC Cambuur op rozen met een 2-0 voorsprong en op basis van het spelbeeld in de tweede helft waren er geen zorgen dat RKC daar verandering in zou brengen. Sterker nog: SC Cambuur ging door waar het gebleven was en toen na iets minder dan een uur spelen Navarone Foor zijn klasse toonde met een fraaie actie en dito afronding.

Het feest was helemaal compleet toen invaller Milan Smit de kroon op de middag zette door de 4-0 eindstand aan te tekenen. Na goed druk zetten van Alex Bangura kreeg Smit de bal op een presenteerblaadje en hij speelde Vaessen met een goed getimede bal door de benen.

Aan kansen overigens geen gebrek in de fase daarna, maar het was goed en het was genoeg. Het was bovendien een even mooi als passend afscheid van een groot gedeelte van de selectie en technische staf waar in de afgelopen jaren geweldige successen zijn geboekt. Het officiële afscheid direct na de wedstrijd was dan ook emotioneel beladen en de staande ovatie van de supporters op de tribunes veelzeggend.

Opstelling SC Cambuur: Robbin Ruiter; Doke Schmidt, Calvin Mac-Intosch, Floris Smand (Marco Tol), Alex Bangura; Mees Hoedemakers, Jamie Jacobs, Mitchell Paulissen (Michael Breij); David Sambissa (Silvester van der Water), Roberts Uldrikis (Milan Smit), Navarone Foor (Remco Balk)

Opstelling RKC Waalwijk: Etienne Vaessen; Julian Lelieveld (Zakaria Bakkali), Jurien Gaari, Shawn Adewoye (Said  Bakari), Dario van den Buijs, Thierry Lutonda; Yassin Oukili, Vurnon Anita, Pelle Clement (Julen Lobete); Mats Seuntjens (Roy Kuijpers), Michiel Kramer (Florian Jozefzoon)

Scheidsrechter: Edwin van de Graaf

Gele kaartenUldrikis, Sambissa (SC Cambuur) en Oukili (RKC Waalwijk)