Fan van SC Cambuur
Nieuws

SC Cambuur wint van SC Meppen met nabeschouwing

In de mooie stad Harlingen speelde SC Cambuur hun volgende oefenwedstrijd in de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Dit was inmiddels al de vijfde wedstrijd die de geelblauwen speelden en nu waren de Duitsers van SC Meppen de tegenstander, uitkomend in de Regionalliga Nord. Onder tropische temperaturen werd de wedstrijd gespeeld  Het Duitse voetbal staat bekend om hun fysieke kracht dus dat zou betekenen dat de mannen van henk de Jong flink aan de bak moesten.    

SC Cambuur mocht kortom aan de bak en dat was precies wat hoofdtrainer Henk de Jong wilde; weerstand en intensiteit. Het in grote getale toegestroomde publiek op het sportcomplex van fc Harlingen, een fusieclub tussen v.v. Harlingen (1923) en R.K.v.v. Robur (1921), kreeg een goede wedstrijd voorgeschoteld met een soeverein spelend Cambuur, dat vrijwel niet in de problemen zou komen.
Om met de administratie te beginnen: onder de lat bij de Leeuwarders was er direct een basisplek ingeruimd voor aanwinst Thijs Jansen. De van Feyenoord overgekomen doelman werd gister gepresenteerd en mocht zich vandaag direct laten gelden onder de lat. Behoudens één knappe redding direct na de 1-0 zou hij een rustige middag kennen, al liet hij wel zien met lef te keepen bij standaardsituaties en in de opbouw.

Die 1-0 zou overigens op naam komen van Silvester van der Water, die na een half uur mocht invallen om zo net als meerdere spelers tot een uur speeltijd te komen. Er ging een fraaie aanval over rechts aan vooraf en met een bekeken stiftje verschalkte hij de Duitse doelman.
Het zou ook de stand zijn die bij de theepauze op het scorebord stond en dat was een magere afspiegeling van de krachtsverhouding op het veld. SC Cambuur was namelijk zeer dominant, had veelvuldig balbezit en werd met name onder aanvoering van de goed spelende middenvelders Nicky Souren en Matthias Nartey meermaals gevaarlijk.
Meer doelpunten konden dan ook haast niet uitblijven en al vrij snel na rust was het de ingevallen Michael de Leeuw die daar voor zorgde. Ook hier ging een fraaie aanval aan vooraf met snelle combinaties en goed positiespel. Voor De Leeuw was het daarna nog een koud kunstje.

De Jong wisselde flink door om iedereen speeltijd te geven en zo een volgende stap qua fitheid te zetten. Aan het spelbeeld deed dat echter weinig veranderen en het was degelijk en goed wat de geelhemden lieten zien vanmiddag. De 3-0 eindstand werd vlak voor tijd nog van dichtbij binnen getikt door Remco Balk en zo werd het een heerlijke zomerse middag in Harlingen met veel publiek, drie doelpunten en prima voetbal.
Met een krul achter de vijfde oefenwedstrijd gaan de mannen van Henk de Jong de tweede fase van de voorbereiding in. Deze start aanstaande maandag met het trainingskamp in de bossen van Epe. Vrijdagmiddag wordt daar (besloten) geoefend tegen competitiegenoot FC Den Bosch.

 

Opstelling SC Cambuur: Jansen; Ottesen (61’ Mercera), Van Mullem (31’ Smand), Nieling (61’ Van Mullem), Poll (61’ Marsman); Souren (C) (61’ Rölke), Nartey (46’ De Jong), Rölke (31’ Van Kaam); Balk (31’ Van der Water, 79’ Pauwels)), Smit (46’ De Leeuw) en Pauwels (61’ Balk)

Scoreverloop:
‘37 1-0, Van der Water
53’ 2-0, De Leeuw
88’ 3-0, Balk