Wissels : Pieter Bos, Brett Minnema, Jasper ter Heide, Maxim Gullit, Jhondly van der Meer, Tom Boere, Michael Breij, Nick Doodeman, Sam Hendriks, Tamas Kiss

Hidde ter Avest, Willem Janssen, Mark van der Marel, Django Warmerdam
                     Joris Overeem, Bart Ramselaar, Quinten Timber
               Othman Boussaid, Anastasios Douvikas, Moussa Sylla

Wissels: Joey Houweling, Eric Oelschlagel, Arthur Zagre, Simon Gustafson, Sander van der Streek , Adrian Dalmau, Mimoun Mahi, Remco Balk, Mohamed Mallahi

Dennis Higler was de leidsman vanavond en floot om 20.00 de wedstrijd in gang. Ook hier barst net voor de aftrap het vuurwerk los buiten het stadion en komen er ook fakkels het veld op en wordt er vuurwerk het veld op gegooid. De wedstrijd wordt even stil gelegd maar na een minuut of 7 komen er wel supporters het stadion binnen en gaan de tribune op en er komen zelfs supporters het veld op. Na een paar minuten oponthoud gaat de wedstrijd verder.

In de 14e minuut trekt Issa Kallon naar binnen en schiet op goal maar doelman Maarten Paes pakte de bal. Een aantal minuten later geeft Jaimie Jacobs de bal voor op Roberts Uldrikis maar zijn schot gaat over.

De wedstrijd gaat in de eerste 20 minuten redelijk gelijk op maar met weinig echte kansen voor beide teams en in de 21 ste minuut is het dan opeens raak en komt de thuisclub op voorsprong als Alex Bangura de bal voorgeeft vanaf links en Jamie Jacobs de bal aanneemt maar te ver naar de buitenkant gaat maar de bal nog voor kan geven waar Roberts Uldrikis de bal binnen kan tikken, 1-0.

In de 27ste minuut een grote kans voor FC Utrecht als een voorzet van Hidde ter Avest binnen gekopt kan worden door Othman Boussaid maar hij kopt de bal via de grond naast, vrij voor Sonny Stevens. Dezelfde keeper moet in de 31ste minuut in actie komen als weer Othman Boussaid naar binnen trekt en schiet maar de Cambuur goalie is alert. Een minuut later komen de gasten heel fortuinlijk op gelijke hoogte als Moussa Sylla vanaf een eter of 18 uithaalt en de bal heel ongelukkig via de rug van Alex Bangura over Sonny Stevens heen vliegt en in de goal verdwijnt, 1-1.

Na de Utrechtse gelijkmaker is het qua kansen heel rustig en ook buiten het stadion is het aardig rustig geworden is veel spektakel zien we niet meer. De wedstrijd moet echt nog los komen en misschien dat dit na de thee gaat gebeuren want beide ploegen gaan met 1-1 rusten.

Direct na rust gaat Henk de Jong wisselen en brengt hij Michael Breij voor Mitchell Paulissen. Kort na rust krijgt Django Warnerdam een gele kaart.

SC Cambuur begint beter aan de 2e helft en komt in de 55te minuut wederom op voorsprong als ze een vrije trap krijgen na een overtreding op Michael Breij en Mees Hoedemakers neemt de vrij trap heel snel en speelt David Sambissa in en die slingert de bal voor de goal en Django Warmerdam kopt de bal weg maar precies voor de voeten van Jaimie Jacobs die van een meter of 13 uithaalt en scoort, 2-1

Nu moet FC Utrecht komen als ze punten mee wil nemen naar huis en men komt ook en zet de thuisclub meer en meer onder druk. In de 68ste minuut komt Sander van de Streek bij FC Utrecht in de ploeg voor Othman Boussaid.

In de 73ste minuut komt SC Cambuur er weer uit en geeft Roverts Uldrikis een mooie pas op de geheel vrijstaande David Sambissa en die legt de bal terug op Alex Bangura en die schiet maar via een verdediger gaat de bal over. In de tegenaanval staat ineens Anastasios Douvikas oog in oog met Sonny Stevens maar de Cambuur goalie capituleert niet.

In de 79ste minuut bijt SC Cambuur nog een keer van zich af als Mees Hoedemakers uithaalt van een meter of 18 en zo keeper Maarten Paes tot een redding dwingt.

René Hake gaat dan aanvallend wisselen in de 80ste minuut en brengt voor de laatste 10 minuten Mimoun Mahi en Remco Balk voor Quinten Timber en Moussa Sylla. FC Utrecht voert de druk weer op en SC Cambuur kan alleen nog maar verdedigen. Trainer Henk de Jong wisselt nog een keer in de 86ste minuut en komt Jasper ter Heide in het team voor Jaimie Jacobs, die ontzettend belangrijk was voor de thuisploeg met een assist en een goal. In de 90ste minuut komt ook nog Maxim Gullit in de ploeg bij SC Cambuur en hij komt voor Davis Sambissa. Er komen 3 minuten extra tijd bij dus het is nog 3 minuten billen knijpen voor SC Cambuur. Direct daarna gaat Michael Breij het strafschopgebied in en wordt neergelegd door Django Warmerdam maar blijkbaar niet erg genoeg want SC Cambuur krijgt geen strafschop, De VAR vind het blijkbaar ook niks en daar mag FC Utrecht niet over klagen. Het maakt allemaal niets meer uit want na 93 minuten fluit Dennis Higler voor het einde van de wedstrijd en zo wint SC Cambuur voor de 3e keer op rij en wat Henk de Jong graag eens wilde, winnen van een top 5 ploeg. Ook dat is gelukt. SC Cambuur stijgt door deze overwinning naar plaats 7 in de eredivisie en dat is een prima prestatie.

Volgende week vrijdagavond gaat SC Cambuur naar Nijmegen voor de confrontatie met mede promovendus NEC Nijmegen.