Fan van SC Cambuur
Nieuws

SC Cambuur zoekt nieuwe keepers.

SC Cambuur is druk doende om keeper João Virginia binnen te halen meldt VI. De 22 jarige Portugeese keeper staat nu nog onder contract bij Everton en speelde eerder voor Sporting Portugal, Reading, Arsenal en Benfica. Veel clubs al op zijn jonge leeftijd.

Vanaf gisteren werd al duidelijk dat de Friese club op zoek is naar nieuwe keepers want Robbin Ruiter volgt een trainingsstage bij de club. VI weet nu dat de club dus ook Virginia wil halen die nog tot 2024 onder contract staat bij Everton. Of SC Cambuur hem wil kopen of huren is niet bekend.

Virgínia werd als tiener een grote toekomst voorspeld, maar de doelman uit Faro wacht nog altijd op zijn echte doorbraak. Bij Everton speelde hij een handjevol duels in de hoofdmacht, terwijl Virgínia ook bij zijn andere clubs nooit wist uit te groeien tot eerste doelman.

Als Virgínia kiest voor een move naar Cambuur, dan hoeft hij zijn debuut op de Nederlandse velden niet meer te maken. Afgelopen seizoen stond de jeugdinternational namelijk onder de lat in de Johan Cruijff Arena. Toen speelde Sporting Portugal met een B-team tegen Ajax in het laatste groepsduel van de Champions League.