Fan van SC Cambuur
Nieuws

SC Cambuur zonder punten terug uit Dordrecht

Dordrecht - Cambuur

Na twee nederlagen op rij was de ploeg van Henk de Jong er op gebrand om nu weer eens de drie punten te halen. Dat moest dan gebeuren in het M-Scores stadion in Dordrecht waar de verassing van het vorige seizoen FC Dordrecht de gastheer was.

Het lukte SC Cambuur deze avond opnieuw niet om 3 punten bij te schrijven. De confrontatie tussen FC Dordrecht en SC Cambuur eindigde namelijk in 2-0. De thuisploeg was duidelijk te sterk voor de Leeuwarders. Hierdoor blijven de Leeuwarders steken op een teleurstellende zestiende plaats in de Keuken Kampioen Divisie.

Prangende vraag vooraf was uiteraard wie Henk de Jong vanavond in de spitspositie posteerde? Michael de Leeuw was de logische vervanger en begon dan vanavond ook in de punt van de aanval. Hierdoor maakte Maikel Kieftenbeld op het middenveld zijn basisdebuut. “Een volwassen jongen die weet wat er gevraagd wordt, maar verwacht niet in een keer wonderen van hem. Hij moet in zijn spel komen, conditioneel beter worden en dat kan hij steeds meer leiding geven op het veld. Dat hebben we ook nodig”, aldus Henk de Jong in zijn wekelijkse voorbeschouwing. Verder besloot onze hoofdcoach om dezelfde spelers als een week geleden in de uitwedstrijd tegen TOP Oss het veld op te sturen. Positief nieuws was dat Bryant Nieling vanavond terugkeerde in de wedstrijdselectie. Hij begon wel vanaf de bank. Ook bij FC Dordrecht waren er twee mutaties ten opzichte van hun laatste duel. Melvin Boel had voor Lorenzo Codutti en Mauresmo Hinoke een plek in de basis gereserveerd, hetgeen ten koste ging van Jop van der Avert en Joshua Pynadath.

Al na 10 seconden was het Michael de Leeuw die namens Cambuur het eerste visitekaartje afgaf. Maar zijn schot van afstand werd eenvoudig gepareerd door de Iers-Belgische doelman Liam Bossin. Daarna brak een periode aan waarin de thuisploeg het spel domineerde en de bal zich grotendeels op de helft van de Leeuwarders begaf. FC Dordrecht combineerde er lustig op los en het was dan ook wachten op het eerste thuisdoelpunt. En dat viel helaas ook al snel in de wedstrijd. Sterker nog, binnen enkele minuten scoorden de Schapekoppen maar liefst twee maal. Eerst kopte de van Feyenoord gehuurde Devin Haen in de 14e minuut de 1-0 binnen, waarna enkele minuten later Joep van der Sluis de bal langs Thijs Jansen binnen schoot: 2-0 achter. Cambuur mocht Thijs Jansen danken dat er niet met een nog grotere achterstand werd gerust, want onze geel-blauwen konden in de eerste helft nauwelijks vat krijgen op hun tegenstander.

Na rust probeerde Henk de Jong door het inbrengen van een tweetal verse krachten het tij te keren. Remco Balk verving Benjamin Pauwels en ook Maikel Kieftenbeld bleef in de kleedkamer achter. Bryant Nieling was zijn vervanger. Cambuur leek de schroom van zich te hebben afgeworpen en begon sterk aan de tweede helft. Zonder overigens grote kansen af te dwingen. Richting het einde was het begrijpelijk dat onze geel-blauwen steeds meer risico gingen nemen, maar de Schapekoppen bleven met speels gemak overeind. Aan de steun van de meegereisde 200 SCC’ers lag het niet, maar de manschappen van Henk de Jong waren gewoonweg niet bij machte om grote kansen af te dwingen. Een extra smet op de avond was de rode kaart van Bryant Nieling die diep in blessuretijd na een charge het veld noodgedwongen moest verlaten.

Komend weekend begint de Nations League 2024/2025. Het Nederlands elftal speelt op zaterdag tegen Bosnië en Herzegovina en de dinsdag erop tegen Duitsland. In tegenstelling tot voorgaande jaren heeft Cambuur ervoor gekozen om in een interland weekend zelf niet in actie te komen. Dit betekent dat over twee weken onze geel-blauwe brigade weer aan de bak moeten. Op vrijdag 13 september wacht in het Kooi Stadion Jong Ajax. Voor de Liwwadders vaak een lastig treffen. Maar met de hartstochtelijke steun van onze Twaalfde Man moeten Henk de Jong en zijn manschappen de eerste overwinning in Ons Nieuwe Thuis op het Elfstedenpark kunnen behalen.

Opstelling FC Dordrecht: Liam Bossin, Léo Seydoux, Sem Valk, Yannis M’Bemba, Lorenzo Codutti, Daniel van Vianen, Rocco Shein, Korede Osundina (86. Jop van der Avert), Joep van der Sluis (72. Ben Scholte), Devin Haen (86. Dean Zandbergen), Mauresmo Hinoke (64. Jaden Slory)

Opstelling SC Cambuur: Thijs Jansen, Thomas Poll (36. Bram Marsman), Jeremy van Mullem, Arnau Casas (75. Tyrique Mercera), Sturla Ottesen, Nicky Souren (61. Tony Rölke), Maikel Kieftenbeld (46. Bryant Nieling), Fedde de Jong, Benjamin Pauwels (46. Remco Balk), Michael de Leeuw, Silvester van der Water

Scheidsrechter: de heer Laurens Gerrets

Gele kaarten: Bram Marsman, Arnau Casas (SC Cambuur), Rocco Shein, Léo Seydoux (FC Dordrecht)

Rode kaart: Bryant Nieling (SC Cambuur), Ben Scholte (2x geel) (FC Dordrecht)