Fan van SC Cambuur
Nieuws

SC Heerenveen baalt van spandoek over Henk de Jong: 'Verwerpelijke actie'

SC Heerenveen distantieert zich van een verwerpelijk spandoek van enkele fans over Henk de Jong. Met een galgje en de tekst 'Cambuur geeft je kopzorgen' werd verwezen naar de trainer van de Leeuwarders, die een cyste in zijn hoofd heeft.

Het spandoek werd donderdagochtend aangetroffen bij het stadion van Cambuur, dat zondag de Friese derby speelt tegen Heerenveen. "Wij distantiëren ons hiervan. Het is een verwerpelijke actie van een paar individuen", zegt een woordvoerder van Heerenveen tegen het AD. "Er is juist heel veel respect richting Henk. Het gros van de supporters denkt er dus heel anders over."

Als reactie heeft Heerenveen in het Abe Lenstra Stadion eveneens een spandoek opgehangen: 'gezondheid boven rivaliteit', laat de club weten. De Jong wordt nog verder onderzocht, maar hij is waarschijnlijk voor langere tijd afwezig, zo maakte Cambuur vorige week bekend.

"Het is natuurlijk heel vervelend om niet bij het team en op de club te kunnen zijn, maar gezondheid gaat boven alles", zei de oefenmeester. "We zijn optimistisch gestemd en ik voel me voor de rest ook prima. We gaan nu bekijken hoe we de cyste in mijn hoofd het best kunnen behandelen en we gaan er vanuit dat alles goed gaat komen."