Fan van SC Cambuur
Nieuws

Silvester van der Water is blij om terug te zijn in Nederland.

Na anderhalf jaar is er een einde gekomen aan The American Dream van Silvester van der Water en gaat hij nu verder met zijn Friese dream? Zijn wens om terug te keren naar Nederland werd steeds groter en groter en nu is het er dan van gekomen. SC Cambuur haalt hem terug naar Nederland en hij tekende in Leeuwarden voor drie jaar.

Silvester van der Water speelde in Amerika voor Orlando City en die club betaalde ongeveer 1 miljoen euro aan zijn toenmalige club Heracles Almelo voor de buitenspeler. Destijds wilde hij graag naar Amerika en heeft echt genoten van zijn tijd daar maar tot nu want het gevoel om terug te keren naar Nederland werd groter en groter.   

"Welkom terug? Zo zou je het kunnen zeggen, haha. Het was niet gepland om terug te gaan naar Nederland. Er waren wat clubs geïnteresseerd en daar ben ik over na gaan denken. Ook omdat er bij Orlando City niet echt perspectief op speeltijd was. Voor de rest zat ik daar hartstikke goed. Het leven was top, maar ik ben 25 jaar en wil gewoon graag spelen. Samen met mijn vriendin kwam ik tot de conclusie dat het fijn zou zijn om weer terug naar Nederland te gaan", vertelt Van der Water.

Van der Water en zijn vriendin Saar zijn in april de trotse ouders geworden van zoontje Maison. Ook voor bijvoorbeeld opa en oma is het fijn om hun kleinzoon in de buurt te hebben. "Hij is nog jong, dus je kunt hem overal mee naartoe nemen, maar het is wel wat makkelijker en fijner als je gewoon in Nederland bent. Amerika is niet bepaald om de hoek. Van Bussum naar Leeuwarden is qua afstand prima te doen. Het voelt gewoon fijn om weer in Nederland te zijn. Ik heb oprecht een hele mooie tijd gehad in Amerika die ik nooit meer zal vergeten."