Fan van SC Cambuur
Nieuws

Sjors Ultee over SC Telstar - SC Cambuur

De eerste wedstrijd in de KKD van SC Cambuur eindigde in eigen huis in een gelijkspel tegen mededegradant FC Emmen en nu wacht de eerste uitwedstrijd. In Velsen-Zuid wacht SC Telstar op de ploeg van Sjors Ultee.

Tijdens het persmomentje met de trainer zei hij o.a. over het late gelijkmaker van Wiebe Kooistra tegen FC Emmen dat zijn ploeg sterker is geworden.  “Het mentale aspect van het spelletje. Want als je ondanks een achterstand van twee treffers en een gemiste strafschop energie blijft leveren en jagen op een resultaat, zegt dat iets over het vermogen wat betreft omgaan met tegenslag. Ook hebben we in balbezit goede stappen gemaakt, maar tegelijkertijd valt er nog wel wat winst te behalen. Dominant zijn is leuk, maar moet wel tot meer doelpunten leiden. En niet alleen door goed positiespel te spelen, maar ook vanuit de corners en vrije trappen die we krijgen gedurende een wedstrijd. Daarnaast hebben we ook geleerd dat als we veel aan de bal zijn, de tegenstander vaak zal loeren op de omschakeling en daarvoor moeten we meer op onze hoede zijn.” zegt Ultee
Vrijdag wacht dus De Witte Leeuwen op de Geel-blauwen. Ultee: “We hebben een prima trainingsweek achter de rug en zijn klaar voor de wedstrijd. Een voordeel is dat we Telstar afgelopen maandag aan het werk hebben kunnen zien tegen Jong PSV en daarbij kwamen ze het in met name het eerste bedrijf zeker niet slecht voor de dag.”

“Echter, in de basis focussen we ons allereerst op onze eigen ploeg en plan. Helaas zullen we het morgen wel moeten stellen zonder Leon Bergsma, die niet geheel okselfris uit het duel tegen FC Emmen is gekomen, en Vincent Pichel, die nog niet volledig hersteld is van zijn kwetsuur. Het goede nieuws daarentegen is dat Gabi Caschili de gehele week met de groep heeft meegetraind en daardoor morgen voor de eerste maal bij de selectie zit voor een officiële wedstrijd.”