Fan van SC Cambuur
Nieuws

Slecht nieuws over Marcel Schaapman

SC Cambuur meldt slecht nieuws op hun website want waar men bang voor was is uitgekomen want linksback Marcel Schaapman heeft een zware knieblessure opgelopen op de training en daardoor zal hij dit seizoen niet meer in actie komen.

Marcel Schaapman is geboren in het plaatsje Creil, in de Noordoostpolder. Hoewel hij nu bij SC Cambuur goed op zijn plek zit, heeft de middenvelder niet altijd even veel plezier gehad in het voetbal. Hij begon met voetballen in de jeugd bij zijn plaatselijke club, waar hij tot zijn elfde heeft gevoetbald. Toen Schaapman maakte hij namelijk de overstap naar Flevo Boys in Emmeloord. Daar kwam hij op de radar van SC Heerenveen. Hij maakte de stap naar SC Heerenveen, maar verloor daar het plezier in het voetbal. Hij vertelde toen o.a. "Ik was een jaar of vijftien en had geen zin meer om iedere dag te trainen. Ik was wel klaar met profvoetbal", zegt Schaapman. Hij besloot daarom om weer terug te gaan naar Flevo Boys.

Daar kwam hij op zijn zeventiende al in het eerste elftal en vond hij het plezier dus terug. Na weer drie jaar in Emmeloord te voetballen, kwam de optie om naar Cambuur gaat. "Toen dacht ik: voetbal is toch het leukste om te doen, dus ik ga het weer proberen." Nu, enkele seizoenen later, speelt Schaapman bij het eerste van SC Cambuur en heeft hij zelfs zijn eerste profcontract getekend. Mogelijk staat de middenvelder vrijdagavond in de thuiswedstrijd tegen MVV zelfs in de basis.

gettyimages-1571358187-1024x1024

Foto: Getty Images