Fan van SC Cambuur
Nieuws

Twaalf doelpunten bij geslaagde Rienk Waaksma memorial met fotoalbum

De Rienk Waaksma Memorial. Als iemand dat toekomst is het wel Rienk Waaksma, de in 2019 op 56-jarige leeftijd overleden supporter en sponsor van zowel SC Cambuur en SC Kootstertille, maar bovenal een man met een groot hart. Nog elk jaar in de voorbereiding staat de Memorial in zijn teken en aan zo’n waardevolle traditie moet je niet tornen. Vanavond stond SC Cambuur dan ook alweer voor de 21e keer aan de aftrap tegenover het Regioteam Kootstertille en ook dit keer was het weer een drukte van belang. Zo mooi kan voetbal zijn.

Aan de aftrap in het geel-blauw een aantal andere gezichten in de basiself met Rölke en De Leeuw als meest opvallende wijzigingen, al zegt het nog niks over de eerste elf voor bij de start van competitie. Of toch wel? De tijd zal het leren, maar hoe het ook zij: SC Cambuur had er zin in en kwam voortvarend uit de startblokken tegen het Regioteam, bestaande uit spelers van eerste elftallen uit Kootstertille en omliggende regio.

Remco Balk en Michael de Leeuw toonden zich het bedrijvigst in de eerste 45 minuten en het was dan ook geen toeval dat zij voor vijf van de zes treffers tekenden (drie keer Balk en twee keer De Leeuw).

De andere Cambuur-treffer kwam op naam van Sturla Ottesen en was misschien wel de mooiste van de avond. Een fraaie aanval en dito actie van Benjamin Pauwels ging er namelijk aan vooraf en zijn teruggetrokken voorzet werd keurig binnengeschoten door de Noorse rechtsback.

Met tien nieuwe namen aan de aftrap veranderde er na rust een hoop, maar het spelbeeld zeker niet. Het was en bleef een grote rondo, waarbij het balbezit vrijwel zonder uitzondering voor geel-blauw was en het niet de vraag was of SC Cambuur zou scoren, maar vooral wanneer en hoe vaak.

Dat zouden er uiteindelijk -net als voor de thee- zes stuks worden, waarbij zowel Silvester van der Water als Wiebe Kooistra het net twee keer zouden laten bollen. Bjarn Zorgdrager deed nog een duit in het zakje met een fraaie treffer van afstand en het slotakkoord de 0-12, was aan de ongelukkige kant en werd in het eigen doel gewerkt.

Het maakte de voetbalavond er niet minder op, want de vele aanwezige toeschouwers zag een leuke wedstrijd met een hoop doelpunten en konden na afloop in de feesttent nog genieten van de muzikale klanken van volkszanger Jannes.

Aanstaande zaterdag staat alweer de vijfde oefenwedstrijd van de campagne op de agenda en is op het terrein van VV Harlingen het Duitse SV Meppen de opponent (aftrap 17.00 uur)

Opstelling SC Cambuur eerste helft: Minnema; Ottesen, Van Mullem, Nieling, Poll; Souren (C), Rölke, De Leeuw; Balk, Smit en Pauwels

Opstelling SC Cambuur tweede helft: Minnema; Mercera (71′ Potma), Zorgdrager, Smand, Marsman; Van Kaam, Nartey, De Jong; Van der Water, Kooistra en Van der Veen

Scoreverloop:
4’ 0-1, Balk
19’ 0-2, De Leeuw
20’ 0-3, Ottesen
24’ 0-4, De Leeuw
40’ 0-5, Balk
45’ 0-6, Balk
59’ 0-7, Van der Water
60’ 0-8, Kooistra
70’ 0-9, Van der Water
73’ 0-10, Kooistra
76’ 0-11, Zorgdrager
83’ 0-12, eigen doelpunt

Bron: SC Cambuur
Foto"s: www.fanvancambuur.nl


Foto's bij Twaalf doelpunten bij geslaagde Rienk Waaksma memorial met fotoalbum