Fan van SC Cambuur
Nieuws

Voorbeschouwing FC Dordrecht - SC Cambuur

Na het teleurstellende bezoek aan TOP Oss wacht SC Cambuur in de vierde speelronde wederom een uitwedstrijd. De spelersbus zet vrijdag koers richting Zuid-Holland, waar om 20.00 uur een ontmoeting met FC Dordrecht op het menu staat. Met Henk de Jong en Maikel Kieftenbeld blikken we vooruit op de wedstrijd.

In Dordrecht hoopt SC Cambuur na twee nederlagen op rij de weg omhoog in te zetten. Vorige week ging de geel-blauwe formatie voor de tweede keer op rij met miniem verschil onderuit, ondanks dat de ploeg van De Jong behoorlijk wat kansen creëerde. “Het gaat niet alleen om de gemiste kansen, maar ook om het ontbreken van de eindpass waardoor we een écht dikke kans creëren. Daar zijn we wel mee bezig geweest”, aldus de hoofdtrainer.

Ook Kieftenbeld is van mening dat er zorgvuldiger met kansen moet worden omgesprongen. “Het moge duidelijk zijn dat we de kansen niet hebben afgemaakt, anders hadden we er heel anders voor gestaan. In de laatste fase moeten we meer de rust houden. Het is soms iets te geforceerd of te haastig en dat is in lang niet alle gevallen nodig. We creëeren de kansen wel, nu moeten we ze gaan afmaken”, zegt de middenvelder, die in Oss zijn debuut in het geel-blauw maakte.

SC Cambuur nam de afgelopen dagen afscheid van drie spelers: Floris Smand, Leon Bergsma en Milan Smit. Laatstgenoemde maakte voor een recordsom de overstap naar Go Ahead Eagles. “De transfer van Milan zat er al een tijdje aan te komen. Hij moest een nieuwe stap maken en levert ons mooi wat geld op. Floris is een jongen van de club en het is goed dat hij nu even in een andere keuken gaat kijken. Van Leon wisten we al een tijdje dat hij naar het buitenland wilde gaan. Dat levert ons ook weer nieuwe mogelijkheden op. Maar omdat het zo laat in de transferperiode is, wordt het steeds moeilijker om spelers te halen”, stelt De Jong.

Kieftenbeld zal vrijdag in Dordrecht zijn basisdebuut voor SC Cambuur maken, verklapt De Jong. “Een volwassen jongen die weet wat er gevraagd wordt, maar verwacht niet in een keer wonderen van hem. Hij moet in zijn spel komen, conditioneel beter worden en dat kan hij steeds meer leiding geven op het veld. Dat hebben we ook nodig”, zegt de trainer, die een gelijkopgaande wedstrijd tegen FC Dordrecht verwacht. “En dan moet het een keer de goede kant op vallen”, aldus de trainer, die bijval krijgt van Kieftenbeld. “We zullen aan de bak moeten en daar heb ik heel veel zin in.”

De wedstrijd tussen FC Dordrecht en SC Cambuur gaat vrijdagavond om 20.00 uur van start. De geel-blauwen worden in het M-Scores Stadion gesteund door een uitvak met 200 SCC-ers. Voor de thuisblijvers is het duel live te volgen via ESPN, de radio (Omrop Fryslân/Omroep Leeuwarden) en het live-verslag op ons eigen account op X.