Fan van SC Cambuur
Nieuws

Voorbeschouwing NAC Breda - SC Cambuur

Na de 2-4 nederlaag in de thuiswedstrijd tegen Jong FC Utrecht staat vanavond de wedstrijd uit tegen NAC Breda op het programma voor de mannen van Henk de Jong. Een dag na de wedstrijd tegen Jong FC Utrecht is er bij de Leeuwarders veel gepraat zei Henk de Jong. Hij zei o.a. tegen Omroep Leeuwarden “We hebben in groepjes bij elkaar gezeten. In kleine groepen praten de jongens beter en meer dan in een grote groep. Kijk, wij waren heel erg bezig met het voorkomen van goals. Daar waren wij bang voor. Maar we vergeten daarbij om ook goed te voetballen. En dat kunnen wij wel”, zegt de trainer.

De selectie heeft de beelden van die wedstrijd goed terug gekeken en daarin werd duidelijk dat de linies veel te ver uit elkaar lagen. Volgens Henk de Jong zijn de spelers kritisch op zichzelf en op elkaar, maar de sfeer is positief en ze weten wat ze willen zo zegt de trainer. “We moeten druk zetten naar de middellijn. En we moeten weer goed voetballen. Maar de angst is verdwenen hoor.” Toch ziet de trainer ook weer goede dingen en deelt een gezegde van wijlen Johan Cruijff : “Ieder nadeel heeft zijn voordeel.”
“Ik win natuurlijk liever alles. Dan heb ik een makkie. Maar als trainer is dit ook wel het teken: nu moeten we er zijn. De trainer moet de kar trekken. De jongens hebben in groepjes bij elkaar gezeten en daar kwamen mooie dingen uit. Iedere tegenslag heeft ook zijn goede dingen”, aldus De Jong.
Vanavond zijn er enkele wijzigingen in de basis in vergelijking met afgelopen vrijdag, zo komt Remco Balk terug in de basis en start weer als rechtsbuiten en komt Sturla Ottesen op rechtsback in de plaats van Jhondly van der Meer. Marco Tol is weer beter nadat hij ziek was maar start op de bank en daardoor start Leon Bergsma.
De trainer van SC Cambuur blijft positief “Kijk, wij hebben een heel aparte ploeg. Wij kunnen de halve finale van de beker halen; we kunnen winnen van de topploegen. Maar we kunnen ook verliezen van de laagste ploegen. Maar het is niet zo dat de jongens in een wak zitten hoor