Fan van SC Cambuur
Nieuws

Voorbeschouwing SC Cambuur - Jong Ajax

Na een weekend rust voor de mannen van SC Cambuur gaat het morgenavond weer los in het Kooi Stadion als SC Cambuur de talenten van Jong Ajax op bezoek krijgt. Na de tegenvallende resultaten van de afgelopen weken hopen Henk de Jong en Mark Diemers iets terug te geven aan de trouwe aanhang.

De laatste zege dateert immers van 9 augustus, toen SC Cambuur het seizoen opende met een 0-1 zege bij MVV Maastricht. Waar de geel-blauwe formatie afgelopen weekend vanwege interlandvoetbal niet in actie kwam, gebeurde er wel het een en ander in Leeuwarden. Silvester van der Water maakte op Deadline Day de overstap naar RKC Waalwijk en met Diemers, Jonathan Afolabi en Ilias Alhaft werden drie spelers aan de selectie van De Jong toegevoegd.

Voor Diemers betekende het zijn terugkeer in het geel-blauw en vrijdag kan de middenvelder ook zijn officiële rentree maken. “Daar heb ik heel veel zin in”, aldus Diemers. “We hebben een paar mooie trainingen gehad en een goede oefenwedstrijd tegen FC Groningen gespeeld. Die positiviteit moeten we meenemen naar vrijdag, wanneer het echt om de knikkers gaat.”

De Jong is blij dat hij de beschikking heeft over Diemers. “Mark is een zeer prettig mens en kan goed voetballen. Dat merken de andere jongens ook. Benjamin Pauwels kwam onlangs naar me toe en zei: Mark snapt precies hoe ik wil lopen. Dat zijn mooie dingen”, zegt de trainer, die benadrukt dat Diemers geen wonderdokter is. “Hij is gewoon een mens. We zullen het met het team moeten doen.”

Waar Diemers zich mag opmaken voor een basisplaats, zijn Afolabi en Alhaft nog niet zover. Daarnaast ontbreken om uiteenlopende redenen Bryant Nieling, Benjamin Pauwels en Matthias Nartey in de wedstrijdselectie. “Het is puzzelen, maar wel een mooie puzzel”, stelt De Jong. “We zullen het soms best even moeilijk hebben, want Jong Ajax voetbalt makkelijk. Het is afwachten met welke ploeg ze komen, maar dat maakt qua speelwijze niet uit.”

Dat er vorige week werd gewonnen van FC Groningen, is volgens Diemers een eerste stap in de goede richting. “Maar als de lichten aangaan, is het natuurlijk weer anders. We moeten ervoor zorgen dat we vrijdag hetzelfde op de mat brengen. Voor mij is het weerzien met de supporters in een nieuw stadion heel leuk. Ik hoop dat we er samen een prachtige avond van kunnen maken.”

De wedstrijd tussen SC Cambuur en Jong Ajax gaat vrijdagavond om 20.00 uur van start. De allerlaatste kaarten zijn verkrijgbaar in de online kaartverkoop. Voor de thuisblijvers is het duel online te volgen via ESPN, de radio (Omrop Fryslân/Omroep Leeuwarden) en het live-verslag op ons eigen account op X.