Fan van SC Cambuur
Nieuws

Voorbeschouwing SC Cambuur - Roda JC

Na twee nederlagen op rij in het nieuwe Kooi Stadion kan SC Cambuur vanavond die reeks onderbreken als Roda JC op bezoek komt. De Limburgers pakten afgelopen vrijdag in Emmen de eerste winst van het seizoen en reizen nu dus voor de tweede keer richting het noorden. SC Cambuur trainer Henk de Jong en Tyrique Mercera zijn vastberaden om tegen de Limburgers de negatieve spiraal te doorbreken.

Tegen Jong Ajax hoopte SC Cambuur een einde te maken aan een reeks nederlagen en tevens de eerste zege in het Kooi Stadion te boeken. Het liep echter anders. Ondanks dat er voldoende kansen werden gecreëerd, stonden de manschappen van De Jong na het laatste fluitsignaal wederom met lege handen.

“We hadden afgelopen vrijdag eigenlijk gewoon moet winnen”, vindt De Jong. “Als die ene bal erin gaat, dan ga je er ook overheen. Yuri Rose (assistent-trainer Jong Ajax, red.) zei: als die erin vliegt, gaan we eraan. Het is de situatie waar we nu al een paar weken in zitten, maar het tij gaat wel keren. De groep wordt uitgebreid met een aantal spelers die terugkomen en dan gaan we stappen omhoog maken. We gaan ons hier met z’n allen uitknokken.”

Diemers droeg tegen Jong Ajax de aanvoerdersband en is zondag door De Jong aangesteld als eerste aanvoerder van de club. “Daar hebben we het eerst met Nicky Souren over gehad en hij was het er volledig mee eens. Mark is dertig jaar, heeft het mondje op de goede plaats en weet hoe hij een team kan raken. Dat merk ik ook aan de andere spelers. Hij hoort bij deze club en het is mooi dat hij hier is.”

Naast Diemers maakte ook Mercera als linksback en centrale verdediger vrijdag een goede indruk. “Zelf vond ik het ook wel aardig gaan. Ja, ik zit goed in mijn vel”, zegt de alleskunner. “Mijn positie is eigenlijk rechtsback, maar ik heb dit seizoen al op meerdere plekken gespeeld. De trainer zegt altijd dat ik vanwege mijn veelzijdigheid een hybride speler ben en daar maakt de staf goed gebruik van.”

SC Cambuur hoopt tegen Roda JC de tweede zege van het seizoen te boeken. “We hebben Roda JC geanalyseerd en het is een moeilijke ploeg om tegen te spelen”, aldus Mercera. “Roda JC speelt een ander systeem dan wij gewend zijn, maar de trainers hebben een goed plan gemaakt. We gaan zien hoe dat morgen uitpakt.”

De wedstrijd tussen SC Cambuur en Roda JC gaat maandagavond om 20.00 uur van start. De allerlaatste kaarten zijn verkrijgbaar in de online kaartverkoop. Voor de thuisblijvers is het duel live te zien op ESPN en te volgen via de radio (Omrop Fryslân/Omroep Leeuwarden) en het live-verslag op ons eigen account op X.