Fan van SC Cambuur
Nieuws

Voorbeschouwing TOP Oss - SC Cambuur met Henk de Jong en Benjamin Pauwels

Vanavond kan SC Cambuur zich revancheren na de toch teleurstellende eerste wedstrijd in het nieuwe Kooi Stadion die met 0-1 werd verloren van Helmond Sport. De mannen van Henk de Jong reizen vanavond nar het Brabandse land want TOP Oss want op ze. 

Een kleine week na de historische dag in het Kooi Stadion wacht SC Cambuur de derde wedstrijd van het seizoen. De geel-blauwe formatie reist vrijdag af naar Noord-Brabant voor een ontmoeting met TOP Oss. Tegen de huidige nummer drie van de competitie hopen Henk de Jong en Benjamin Pauwels iets recht te zetten.

 “Er is geen wedstrijd die we zomaar winnen, al moeten we wel beter voetballen. We gaven bijna niets weg, maar dat ene schot op doel ging er wel in. Zelf kregen we meer dan twintig kansen, schoten acht keer op doel en misten een penalty. Die bal moet er dan een keer in. Als dat gebeurt, spreek je van een geweldige wedstrijd. En nu is het niet goed”, blikt De Jong terug.

Pauwels is dezelfde mening als zijn trainer toegedaan. “We kregen de meeste kansen, maar scoorden jammer genoeg niet. Verder was het een heel mooie ervaring, zeker omdat het stadion helemaal vol zat. Het is jammer dat we niet hebben gewonnen, maar dat bewaren we dan voor de volgende wedstrijd”, aldus de buitenspeler, die tegen Helmond Sport in de tweede helft inviel. “Ik vond dat ik wel oké speelde, al kan het natuurlijk beter. Het was goed om mij dertig minuten te kunnen tonen.”

De Jong beschikt tegen TOP Oss over een vrij fitte selectie, al kan Bryant Nieling zijn rentree nog niet maken. “Hij is nog niet helemaal fit, dus daar moeten we nog een week op wachten. Maar hij komt eraan en dat is mooi, want als iedereen fit is zijn er mogelijkheden om dingen te doen”, aldus de trainer, die te spreken is over wat Pauwels tijdens zijn invalbeurten heeft laten zien. “Hij kan heel makkelijk passeren en is dan zo vier meter verder. Hij moet nog leren om de beslissende pass te geven, maar dat heeft tijd nodig. Hij is pas negentien jaar en is zeker iemand die iets kan creëren.”

In Oss komt De Jong vrijdag zijn voorganger en opvolger tegen: Sjors Ultee, sinds dit seizoen de hoofdtrainer van de club uit Noord-Brabant. De Ossenaren zijn het seizoen met vier punten uit twee wedstrijden goed begonnen. “TOP Oss heeft de schwung erin”, stelt De Jong. “Ultee was hier volgens mij afgelopen zondag en heeft gezien hoe wij spelen. Daar zal hij zijn ideeën op loslaten. Maar wij hebben ook onze ideeën. We gaan naar Oss voor de drie punten, zo simpel is het.”

De wedstrijd tussen TOP Oss en SC Cambuur gaat vrijdagavond om 20.00 uur van start. De geel-blauwen worden in het Frans Heesen Stadion gesteund door een uitvak met 215 SCC-ers.Voor de thuisblijvers is het duel online te volgen via ESPN, de radio (Omrop Fryslân/Omroep Leeuwarden) en het live-verslag op ons eigen account op X.