Fan van SC Cambuur
Nieuws

Weer geen winst in het Kooi Stadion voor SC Cambuur

Canbuur - Roda

Zou de derde thuiswedstrijd in het nieuwe Kooi Stadion in Leeuwarden dan eindelijk de drie punten opleveren voor SC Cambuur. Makkelijk zal het niet worden want de ploeg die het vorige seizoen promotie misliep door in Groningen te verliezen Roda JC komt op bezoek. De Limburgers die voor de tweede keer in drie dagen tijd naar het noorden moeten want afgelopen vrijdag won men in Emmen met 1-3. Helaas werd er vanavond niet gescoord en stond er na ruim 90 minuten 0-0 op het scorebord.

Met de aanvoerdersband opnieuw strak om de bovenarm van Mark Diemers, Henk de Jong maakte dit weekend bekend dat dit voor de rest van het seizoen het geval gaat zijn, waren er wel wat wijzingen aan Leeuwarder zijde. Zo mocht Marsman aan de aftrap verschijnen ten koste van Casas, kwam Souren terug in de ploeg voor De Jong en was Michael de Leeuw niet fit genoeg om minuten te maken, waardoor Wiebe Kooistra de nummer negen van dienst was vanavond.

Die jongeling uit Harkema werd al na twee minuten in stelling gebracht in de zestien en bij de Limburgse poging om hem van scoren te houden werd toch een overtreding gemaakt? Jazeker, vond ook scheidsrechter Oostrom en dan zou die eerste Cambuur-treffer nu toch wel gaan komen? Het verhaal kon nooit mooier, want het was kind van de club en geboren Leeuwarder Mark Diemers die mocht aanleggen vanaf de stip. In de oefenwedstrijd tegen FC Groningen wist hij deze te verzilveren, maar het laat zich raden, dit keer ging de bal er niet in. De poging van Diemers was niet eens slecht, de redding van de doelman simpelweg heel goed.

SC Cambuur liet zich echter niet van de wijs brengen en zette het goede begin van de wedstrijd voort in een opnieuw zeer goed gevuld Kooi Stadion (er waren er vanavond 12.150 en dat op een maandagavond).

Met pogingen van Kooistra en Balk voerden de geel-blauwen de druk op en niet veel later kon Kieftenbeld, als zijn timing net iets beter was geweest vrij inkoppen.

Aan de kant van de Noord-tribune moest ook Thijs Jansen een aantal keer ingrijpen, maar dat deed net als in de afgelopen weken weer geruisloos goed. Ook dit keer hield hij zijn team met een paar goede reddingen in de wedstrijd en daarmee bleef het doelpuntloos voor beide partijen.

Na rust ging het tempo iets omhoog en was het zeker richting het einde van de wedstrijd niet onvermakelijk. Met Nartey en Alhaft in de ploeg kwam er iets meer schwung in het team en het wachten was eigenlijk op de openingstreffer.

Achtereenvolgens Tony Rölke, invaller Jonathan Afolabi en in extremis Ilias Alhaft hadden hem alledrie op de schoen, maar het mocht wederom niet zo zijn. Ook de Limburgers werden gezien de grote ruimtes op het veld nog gevaarlijk, raakten zelfs een keer de paal, maar de uitmuntende Jansen hield zijn doel schoon onder de volle Leeuwarder maan.

Opnieuw dus geen Cambuur-doelpunt in het Kooi Stadion en dat is bijzonder zuur; met het vertoonde spel, gecreëerde kansen en het verdiende punt kan de weg omhoog echter wel worden ingezet.

Na twee keer in Ons Nieuwe Thuis staat er komend weekend weer een uitwedstrijd op het programma. Op de maandagavond is Jong FC Utrecht de tegenstander op Sportpark Zoudenbalch.

Opstelling SC Cambuur: Jansen; Ottesen, Van Mullem, Mercera, Marsman (22’ Poll); Kieftenbeld (46’ Nartey), Souren (64’ Casas), Rölke (77’ Afolabi); Balk, Kooistra (64’ Alhaft), Diemers

Opstelling Roda JC Kerkrade: Treichel; Kruiver, Röseler, Oude Kotte, Jansen (89’ Köther); Zauner (56’ Sejdiu), Kongolo (56’ Beerten), Müller, Schwirten (70’ Leijten); Çukur (70’ Seedorf), Baeten

Scheidsrechter: Ingmar Oostrom

Gele kaarten: Ottesen, Mercera (SC Cambuur), Treichel, Cukur en Schwirten (Roda JC)
Rode kaart: Sejdiu (twee keer geel)