Weer geen winst voor SC Cambuur

cambuur - utrecht

Drie competitiewedstrijden op rij wist SC Cambuur niet te winnen en vanaf komt dan het lager geklasseerde Jong FC Utrecht op bezoek. Dat een ploeg lager op de ranglijst staat dan SC Cambuur zegt niets want TOP Oss wist ook drie punten mee te nemen uit Leeuwarden.

Henk de Jong moest vandaag Remco Balk missen want die kreeg de vorige week zijn “tiende” gele kaart van het seizoen. Wil SC Cambuur nog een kans maken om de nacompetitie te halen zal er gewonnen moeten worden.

Die boodschap leek Milan Smit begrepen te hebben, want al in de eerste minuut vuurde hij hard richting het doel van Andreas Dithmer en had SC Cambuur een corner moeten hebben die het niet kreeg. Opnieuw was het Cambuur Stadion nagenoeg uitverkocht, alleen het uitvak was leeg.
Het leverde een ietwat stroperige wedstrijd op, waarbij de kansen schaars waren. Met name Michael Breij en Milan Smit waren wel actief met schoten uit de tweede lijn, maar het was te weinig om de doelman van de bezoekers echt in de problemen te brengen.
Desalniettemin zou er nog wel twee keer worden gescoord voor rust en de eerste was voor geel-blauw en ook nog eens van grote schoonheid. Uit een afgeslagen corner besloot Jeremy van Mullem het maar eens te proberen en met een heerlijke poeier met links vanaf de rand van de zestien schoot hij heerlijk raak in de lange hoek, 1-0. Het leek erop dat dit de ruststand zou worden maar in de 45ste minuut verwerkte Yannick van Osch de bal tot hoekschop en die voorzet werkte hij nog wel naar de zijkant, maar de bal werd weer ingebracht en kwam voor de voeten van Jesse van de Haar en die kopte binnen, 1-1.

De tweede helft was vijf minuten oud en dan krijgt SC Cambuur de volgende tegenslag als uit een corner kwam de bal aan de linkerkant voor de voeten van Adrian Blake en met een droge schuiver ging de bal onder Yanick van Osch door en was het 1-2. Het schot leek houdbaar voor de Cambuur goalie. Zes minuten later staat het dan ook nog 1-3 als opnieuw Jesse van de Haar scoort.
Met nog een haf uur op de klok ging de thuisploeg toch op zoek naar de aansluitingstreffer. Dat zou laat in de wedstrijd nog lukken ook toen Michael Breij vertrokken was aan de rechterkant en Roberts Uldrikis de bal perfect klaarlegde voor de aangesnelde Milan Smit. De topscoorder van SC Cambuur faalde niet en schoot de bal contra binnen en daarmee was de aansluiting een feit.Iedereen geloofde er dan nog in bij de thuisploeg om nog een gelijkspel uit het vuur te slepen. Misschien wel illustratief voor de avond lag de bal echter binnen no time alweer aan de andere kant tegen de touwen toen Vito Wormgoor in de luren werd gelegd en invaller Lynden Edhart de bal vanaf rechts in het doel wist te schuiven 2-4. Hier beef het dan bij en wist SC Cambuur weer niet te winnen.

Opstelling SC Cambuur: Van Osch; Van der Meer (54’ Ottesen), Tol (54’ Wormgoor), Smand, Poll (46’ Sylla); Van Mullem, Van Kaam (C) (67’ De Jong), Breij; Anello (46’ Kooistra), Uldrikis en Smit

Opstelling Jong FC Utrecht: Dithmer; Van Hees, Kooy, Mukeh (C), Held; Andersen, Jenner, Yah; Oehlers (66’ Den Boggende), Van de Haar (66’ Edhart) en Blake

Scheidsrechter: Stan Teuben
Aanwezige supporters: 9.462

Gele kaarten: Annelo, Kooy (Jong FC Utrecht), Van Mullem